VIF hockey inntar banen, også på søndag. Foto: Atle Enersen
VIF hockey inntar banen, også på søndag. Foto: Atle Enersen

Kommunikasjonsrot truet Vålerenga hockeys første hjemmekamp i Furuset forum

Publisert

Krøll på linja mellom VIF hockey og Oslo kommune skapte tvil om søndagens hjemmekamp. Men nå har klubben fått grønt lys. Det blir kamp mot Frisk!

Tidligere i dag meldte TV2 og Aperopet at hjemmekampen mot Frisk Asker førstkommende søndag var høyst usikker. Årsak: Furuset Forum var ikke klar til spill fra kommunens side.

En oppgitt daglig leder i Vålerenga hockey, Gunnar Thøgersen, sier til VårtOslo at han flere ganger har henvendt seg til kommunen og etterlyst forklaringer på den manglende ferdigstillelsen og bedt om svar på når arenaen vil stå klar.

— Dessverre har ikke bymiljøetaten klart å oppfylle avtalen med Ishockeyforbundet og ferdigstilt arenaen. Dette setter oss i en veldig vanskelig situasjon, men nå har vi endelig fått svar. Bymiljøetaten sier de trenger ytterligere fem uker på å ferdigstille arbeidene, forteller han.

– Vi har kommunisert tydelig

Bymiljøetaten har en helt annen virkelighetsforståelse.

– I bymiljøetaten er vi overrasket over hvordan Vålerenga hockey fremstiller denne saken. Vålerenga har helt siden i sommer kjent til at full tribunekapasitet ikke ville være klart ved sesongstart, sier Martin Løvik, seksjonssjef i bymiljøetaten.

– Den gang uttalte VIF hockey at utsettelsen var uproblematisk. At de nå, rett før sesongstarten, vrir dette til å være et stort problem, er vi forundret over. Vi mener vi har kommunisert tydelig med VIF her, sier seksjonssjefen.

Vålerenga hockey spiller hjemmekampene sine i Furuset forum denne sesongen. Foto: Wikipedia
Vålerenga hockey spiller hjemmekampene sine i Furuset forum denne sesongen. Foto: Wikipedia

En sak mellom Ishockeyforbundet og Vålerenga

Løvik opplyser om at kampene fint kan spilles i dagens ishall på Furuset, men at den fulle tribunekapasiteten står klar først om tre-fire uker. Da vil tribunene romme 2000 tilskuere, ikke dagens 1400.

– Det er ikke noe problem å spille kamper i Furuset Forum nå, med 1400 plasser. I forrige sesong ga Ishockeyforbundet tillatelse til dette. Foran årets sesong trakk Ishockeyforbundet denne dispensasjonen og krever at tribunene må ta 2000 publikummere. Dette kravet er en formalitet mellom forbund og klubb som er kommunen uvedkommende, sier Løvik.

Løvik opplyser at det som mangler før alt er i orden, er tre nye inngangspartier. Med 600 ekstra tilskuere i hallen kreves større sikkerhet og flere rømningsveier.

– Spør du meg, er ikke dette en sak.

Vif hockey får dispensasjon likevel

Og rett før vi publiserer saken, får VårtOslo følgende melding fra Ishockeyforbundet:

Norges Ishockeyforbund gir Vålerenga Elite dispensasjon, slik at de kan spille de neste fire hjemmekampene i Furuset Forum, med den tribunekapasiteten man hadde forrige sesong. Den oppsatte tribunen må ikke under noen omstendighet benyttes før nødvendige tillatelser til bruk er gitt. Ishockeyforbundet forutsetter at hjemmekampen 12. oktober skal spilles med tribunekapasitet som forutsatt, sier Ottar Eide, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund.

Powered by Labrador CMS