Foran fra v. Jan Sandnes fra Byggenæringens Landsforening, Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg og utdanningsdirektør Marte Gerhardsen. Bak Svea Kønig, Carmen Abeledo og Kawsica Rashasingham

Vil ha minoritetsungdom og jenter med på bygging av det nye Tøyenbadet: - Byggingen skal speile mangfoldet i byen

— Vi trenger ungdom med ulike perspektiver og erfaringer, og vi ønsker at flere jenter velger bygg- og anleggsfag, sier nærings- og eierskapsbyråd Victoria Marie Evensen.

Publisert

I dag signerte Oslo kommune og Byggenæringens Landsforening en avtale om å jobbe for økt rekruttering og større mangfold i byggenæringen.

Det første byggeprosjektet i byen som skal omfattes av den nye avtalen er nye Tøyenbadet.

— Utbyggingen av er pilotprosjekt for arbeidet med mangfold og inkludering. Det er mange barn og unge som har et forhold til badet, og det ligger sentralt til for skolene i byen, heter det i en pressemelding fra det kommunale foretaket Kultur- og idrettsbygg.

— Ett av våre største prosjekter

— Byggefasen vil by på mange anledninger til å vise ungdommene hvor spennende det er å jobbe i bygg- og anleggsbransjen. Et besøkssenter i tilknytning til utbyggingen på Tøyenbadet er derfor i planleggingsfasen.

Avtalen er et initiativ fra Kultur- og idrettsbygg og ble signert av administrerende direktør Jan Sandnes i Byggenæringens Landsforening, direktør Eli Grimsby i Kultur og idrettsbygg og direktør i Utdanningsetaten, Marte Gerhardsen.

Oslo er blitt en mangfoldig by der omlag en tredel av innbyggerne har bakgrunn fra andre land. I Tøyenbadets nærområde i bydel Gamle Oslo er antallet innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre opp mot 50 prosent, ifølge SSB.

— Jeg er glad for at ett av våre største utbyggingsprosjekter – det nye Tøyenbadet – skal brukes som pilotprosjekt i arbeidet, sier Victoria Marie Evensen (Ap), byråd or næring og eierskap i Oslo.

  • Les også: Nå rives Tøyenbadet. Se de historiske bildene

Stiller krav om andel kvinnelige lærlinger

Etter staten er Oslo kommune Norges nest største offentlige innkjøper og en av landets største offentlige byggherrer. Kultur- og idrettsbygg Oslo KF vil bruke denne posisjonen til å stille konkrete krav til leverandørene i utlysningen av konkurranser i tilknytning til Tøyenbadet.

— Ett av målene i prosjektet er at kvinnelige lærlinger skal utføre minst to prosent av timene som er satt av til lærlingplasser innenfor visse kontrakter på Tøyenbadet. Til tross for den lave prosentandelen, er dette et ambisiøst mål. Det forteller hvor nødvendig og viktig der å arbeide for flere kvinner på byggeplassene våre, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg.

Powered by Labrador CMS