Når det skjer noe på Bygdøy, er Bygdøy skoles musikkorps på pletten. Foto: Hans M. Borge

Bygdøynes brygge er ny, gjenåpnet og klar for turister

Hvert år reiser 400 000 mennesker med Bygdøyfergene. Nå er den 20 år gamle trebrygga på Bygdøynes nyoppusset og klar for turister og oslofolk som reiser sjøveien til museene på Bygdøy.

Publisert

Nå er kaien på Bygdønes egentlig ikke ny – den første sto ferdig i 1908. Den skulle da betjene den godt besøkte badeplassen på Bygdønes. Kaien betydde at Bygdøfergen, som startet i 1898, også kunne anløpe Bygdøynes.

Slitedekket i tre var preget av tidens tann. Oslo Havn KF har derfor i vinter fornyet bryggen med et nytt tredekke til sommersesongen 2018. Hele 700 kvadratmeter av tredekket er byttet ut, og nye «treskjørt» er laget rundt brygga. Bæresystemet i betong på stålrørspeler var i god stand.

Oppgraderingen har kostet om lag 2,5 millioner kroner.

Her anløper Bygdøyfergene og 400.000 turister hvert år. Foto: Trude Thingelstad, Oslo havn

Høytidelig åpning

Det var byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund, som foretok den høytidelige åpningen av anlegget. I sin tale takket han Oslo Havn, representert ved havnedirektør Ingvar M. Mathiesen, for gaven til byen.

Direktør for Maritimt museum, Tove Wefald Pedersen, takket for kaien, som vil gjøre det enklere og hyggeligere å komme til museene på Bygdønes: Maritimt Museum, Frammuseet og Kon Tiki.

Havnedirektør i Oslo havn, Ingvar M. Mathiesen, prosjektleder Hege Berg og byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund. Foto: Trude Thingelstad, Oslo havn

Bygdøyfergene lokker med rimelige sesongkort

Det er liten fare for at den skal bli liggende øde. Bygdøyfergene, som drives av Norwegian Yacht Charter, kjører sju måneder i året og legger til her. Her ligger også S/S «Svanen».

Bygdøyfergene frakter 400.000 passasjerer uten tilskudd fra det offentlige. Direktør for Bygdøyfergen, Kristian Qvigstad, lokker med rimelige sesongkort (250 kroner) og at skoleklasser og barnehager kan kjøre gratis. Fergeturen ut tar 14 minutter ut og 8 minutter tilbake.

Åpningen av Bygdøynes brygge
Åpningen av Bygdøynes brygge
Åpningen av Bygdøynes brygge
Åpningen av Bygdøynes brygge
Åpningen av Bygdøynes brygge
Powered by Labrador CMS