Foto: Patricia Varela
Foto: Patricia Varela

Bildeserie: Bli med på en elegant tidsreise til år 1700 på Norsk folkemuseum

Publisert Sist oppdatert

Gårsdagens grå søndagsmorgen forvandlet seg til en strålende sommerdag da Norsk folkemuseum bød sine besøkende på en tur tilbake til 1700.

Programmet var tettpakket med aktiviteter for alle aldre, blant annet gardens vaktskifte, dans, opera og muligheten til å prøvesmake et festmåltid.

I det sentrale markedet kunne vi, sammen med adelen, kjøpe en suvenir fra tidsreisen vår og også nyte litt markedssnacks.

I håndverkernes gate fikk vi se dyktige snekkere og en smed jobbe. Her fikk barna til og med mulighet til å delta og støpe sine egne tinnfigurer.

Foto: Patricia Varela
Foto: Patricia Varela

Vi tar deg med på reisen

Vi fikk også gleden av å bli kjent med Karin, en av Oslos unge adelskvinner, under forberedelsene for hennes tre dager lange bryllupsfest. Vi ble invitert til å ta del i hennes verden når hun fikk hjelp til å gjøre seg klar for å by på te dagen før den store festen.

Det var mange besøkende og mange fra ulike deler av verden, og mens vi nøt den fantastiske atmosfæren kunne vi høre barnefamiliers støy blandet med blant annet fransk, spansk, japansk og engelsk.

Å reise i tiden er som å reise til et nytt eksotisk sted uten å forlate bakken, en mulighet i løpet av en formiddag til å legge storbyens stress bak seg og bare nyte alle de nye erfaringene. Med bildene til denne artikkelen tar vi deg med på reisen.

Bli med til 1700. Klikk på bildet for stort format. Foto: Patricia Varela