Hva mener Oslo-velgerne?
— Minoritetskvinner er brobyggerne i lokalsamfunnet
— Det er så mange ressurssterke kvinner som mangler den formelle erfaringen, men som er utrolig aktive og engasjerte som frivillige, sier Nasreen Begum (43). Hun etterspør en utvidelse av leksehjelp-tilbudet.
Navn: Nasreen Begum
Alder: 43 år
Bosted: Alna
Aktiv med: Står bak organisasjonen Stolte Jenter, organisasjonsleder for Bydelsmødrene i Norge og aktiv med oppstart av organisasjonen Bydelsfedre
Hva mener du Oslos politikere burde fokusere mer på?
Hva mener Oslo-velgerne?
- Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
- Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
- Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Bydelsmødrene i Norge eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no
— Jeg syns man skal legge mer til rette for at frivillig erfaring kan likestilles med arbeidserfaring. Det er så mange ressurssterke kvinner som ønsker å bidra i samfunnet som ikke har den formelle erfaringen på plass, men som er utrolig aktive og engasjerte som frivillige.
— Flere bydeler i Oslo har jo fått midler til områdeløft, og her mener jeg at minoritetskvinner burde involveres og ansettes. Disse kvinnene har nettopp den kulturforståelsen som de andre mangler og kan fungere som svært viktige brobyggere mellom bydelstjenester og lokalmiljøet. For at dette skal skje må man gjøre det lettere for kvinnene å bli ansatt, og da mener jeg at man må se nærmere på hva de har bidratt med på frivillig basis.
Kan du nevne én positivt ting som har skjedd i Oslo de siste fire årene?
— Jeg synes det er utrolig flott at aktivitetsskolen er blitt gratis. Dette gjør at langt flere barn blir integrert og sosialisert, samtidig som det gjør det lettere for flere minoritetskvinner å få tid til jobb.
— Jeg synes også det er veldig bra at man har satset større på fritidsarenaer for barn og unge. Bibliotekene er spesielt fine. Her har de unge fått et trygt sted å være hvor det går an å gjøre lekser og få hjelp.
— Når én setter seg ned og jobber med eksamen, inspirerer dette kanskje en annen til å gjøre det samme, det smitter. Dette gjør også at færre er ute og henger utenfor senteret.
Hva har nærmiljøet ditt behov for nå fremover?
— Det har allerede vært nevnt mye i media at unge faller fra i bydelen vår. Det er særlig på videregående skole at dette skjer. Det er veldig mange som sliter når de kommer opp på dette nivået, for da blir skolen vanskeligere, og plutselig er det ikke like lett å få hjelp hjemmefra. Det er veldig trist, for det betyr at de mister muligheten til å fortsette utdanningen sin.
— Jeg har selv seks barn som alle har kommet seg gjennom skolen, men jeg vet at dette kan være vanskelig. Det burde investeres i leksehjelp-tilbudet, og ordningen burde ligge under kommunalt ansvar.
— Ellers håper jeg at organisasjonen jeg selv driver med skal få mer støtte, så vi kan utvide tilbudet i egen bydel for fedre gjennom prosjektet Bydelsfedre. Bydelsmødrene er utrolig viktig for lokalmiljøet. Disse kvinnene utdannes i likestilling og barneoppdragelse og hjelper hjemmeværende, isolerte kvinner i å komme seg mer ut. Men vi trenger også at menn forstår hva slags ansvar de har i barneoppdragelsen og i å sørge for større likestilling i hjemmet.
Har du et favoritt-sted i Oslo?
— Jeg syns hele Oslo er en fin by, men må jeg velge ett sted, så velger jeg stedet der jeg selv bor. Her har vi fine grøntområder og et flott bibliotek. Jeg er veldig glad i min egen bydel.
* Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg