Kinoperlen er nå tilbakeført til slik kinoen var åpningsdagen i 1926. I de historiske omgivelsene varierer kinoen cirka femti-femti mellom retrofilm og ny film, både norsk og utenlandsk.
Det er byutvikler og entreprenør Jan Vardøen som står bak nysatsingen.
På åpningsdagen viste kinoen den vakre italienske filmen Cinema Paradiso. Pluss Woody Allens Kairos røde rose og den biografisk dramafilm fra 2019 om den amerikanske sangeren og skuespilleren Judy Garland.
Levende musikk og stumfilm
Kinoen vil variere mellom filmer av ulike sjangere, inkludert stumfilmkonserter med levende musikk, om kvelden fra en gjenåpnet orkestergrav, jevnlige 35 mm-visninger og opplevelsesrike barne-og familiematineer i helgene.
– I 1926 var Frogner Kino en stumfilmkino med orkestergrav. Den har vi tilbakeført. Men vi har også lagt til alle tekniske fasiliteter som en moderne kino må ha. Det betydde at vi måtte gjemme det. Du ser ikke et rør, ikke en ledning, alt er som i 1926, bare med moderne widescreen og god ventilasjon i tillegg, sier kinosjef Tove Kampestuentil Dagsavisen.
En illusjon
Tapetet i foajeen er håndmalt i japanskinspirert mønster, og Per Kroghs friser dekorerer veggene i selve salen, der taket er overstrødd med malte stjerner.
– Ideen var at man skulle komme inn i en illusjon, inn i et rom og en sal som gir en følelse av å være utendørs under en stjernehimmel ved en kulturell severdighet. I Frogner Kinos tilfelle er det antikken og Akropolis som er gjenskapt, sier Kampestuen til Dagsavisen.
På veien inn i kinoen kan gjestene besøke lille Punsjebollen cafe og bar. Her serveres hjemmelaget popcorn, i tillegg til konditorvarer, kaffe, brus, øl og vin og et assortert utvalg av kinogodteri.