Til tross for smittevernbegrensningene har mye folk møtt utenforutenfor USAs ambassade.

1.000 demonstranter møtte opp utenfor USAs ambassade – forflytter seg mot sentrum

De over 1.000 demonstranter som først møtte opp utenfor amerikanske ambassaden i Oslo, har begynt å forflytte seg mot sentrum.

Publisert

Demonstrantene antas å være på vei mot Stortinget der flere hundre demonstranter allerede har møtt opp. Det er her den offisielle demonstrasjonen «We can't breathe – rettferdighet for George Floyd» holdes.

Politiet opplyser til VG at over 1.000 mennesker har møtt opp ved ambassaden på Huseby i Oslo. Ifølge NRK har politiet opphevet grensen på en meter for nærkontakt mellom mennesker.

Demonstrantene protesterer mot politivold og rasisme i USA etter dødsfallet til afroamerikanske George Floyd i forbindelse med en pågripelse i Minneapolis.

Flere av demonstrantene har med seg plakater det står «Black lives matter». Andre har teksten «don't sit back and be silent», «we want justice» og «we can't breathe», skriver NRK.

Rolig demo

Demonstrasjonen ved ambassaden skal ha gått rolig for seg, uten større konflikter.

Politiet har sperret av Sørkedalsveien og er til stede. Ambassaden har anmodet amerikanske borgere om å holde seg unna området.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever.

Powered by Labrador CMS