Årsaken til brannen ved Tryvann i Oslo er ikke kjent.

Brannvesenet har kontroll på skogbrann ved Tryvann

Brannvesenet har kontroll på brannen i et skogsområde på Tryvann i Oslo som dekker et område på åtte mål. Det er ikke fare for spredning.

Publisert

– Vi holder fortsatt på med slukningsarbeidet og har kontroll innenfor brannområdet. Slik det ser ut nå, vil ikke brannen spre seg ytterligere, sa vakthavende stabssjef Nicklas Helgstrand i Oslo brann- og redningsetat til NTB i 17.30-tiden fredag.

Området der det har brent, kalles Ringeriksflaka og ligger nordvest for Tryvannstårnet. Tryvann er et populært turområde i Nordmarka.

Området der det har brent, kalles Ringeriksflaka og ligger nordvest for Tryvannstårnet.

– Vi vil beholde mannskaper på stedet over natten. Det vil bli gjort en ny vurdering omkring bemanningen lørdag morgen, sier Helgstrand.

Ukjent brannårsak

Det er svært tørt i Nordmarka i Oslo. Mellom 25. februar og 21. april falt det til sammen 13,2 millimeter nedbør i byen – det laveste nivået siden 1974, ifølge Meteorologisk institutt.

I tillegg oppsto brannen i et svært utfordrende terreng.

– Det er veldig bratt og glatt. Det er en krevende situasjon for mannskapene. Vi har hatt vann på brannen i cirka en time, sa Helgstrand i 15-tiden fredag.

Brannårsaken er ikke kjent.

Det er veldig bratt og glatt. Det er en krevende situasjon for mannskapene.

Svært tørt

I hele Sør- og Midt-Norge har Meteorologisk institutt sendt ut gult farevarsel for skogbrannfare med lokal fare for gress- og lyngbrann. Situasjonen blir beskrevet som utfordrende.

– Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt, skriver Yr i varselet og oppfordrer til å være forsiktig med åpen ild.

I Sør-Norge vil faren vedvare til det kommer nedbør av betydning, mens det i Midt-Norge er ventet nedbør på mandag og dermed også at faren vil avta.

Powered by Labrador CMS