I bakgrunnen sees toppen av Melshornet der lynet slo ned og tok livet av de to søstrene Benedicte (18) og Victoria (12).
I bakgrunnen sees toppen av Melshornet der lynet slo ned og tok livet av de to søstrene Benedicte (18) og Victoria (12).

Benedicte (18) og Victoria (12) døde i lynnedslag: - Når barn dør har fortvilelsen ingen grenser, sier Raymond Johansen

Både ordfører Marianne Borgen og byrådsleder Raymond Johansen uttrykker kondolanser og medfølelse til Oslo-familien som mistet døtrene Benedicte Myrset (18) og Victoria Myrset (12) i lynnedslaget på Hareid.

Publisert

Den tredje søsteren ligger hardt skadd på Haukeland sykehus etter at hun oppholdt seg samme sted som søstrene da lynet slo ned.

Ulykken preger et helt lokalsamfunn i Oslo og byrådsleder Raymond Johansen sender i dag kondolanser til familien bosatt i bydel Vestre Aker.

— Det er ikke slik livet skal være

— Jentene ble bare 18 og 12 år gamle. Det er dypt tragisk og ufattelig trist. Når barn dør – med livet foran seg – har fortvilelsen ingen grenser. En familie har mistet barn – venner, klassekamerater og nærmiljø er hardt rammet, sier Raymond Johansen.

Byrådslederen uttrykker medfølelse og kondolanse til familien i et innlegg på Facebook.

— Det er få opplevelser som er så tunge som å miste et barn, for det er ikke slik livet skal være. Mine tanker og dypeste medfølelse går nå til jentenes familie, venner og nabolag, som er rammet av denne tragedien, sier byrådslederen.

— En familie har mistet barn – venner, klassekamerater og nærmiljø er hardt rammet, sier Raymond Johansen.
— En familie har mistet barn – venner, klassekamerater og nærmiljø er hardt rammet, sier Raymond Johansen.

Raymond Johansen sier Oslo kommune ved bydel Vestre Aker gjør det de kan for å bistå familien.

— Bydelen som familien tilhører her hjemme i Oslo jobber nå med at de skal få all den støtte og hjelp de måtte trenge, forsikrer byrådslederen.

— Vi føler oss alle berørt

Fra klokka 18 mandag kveld holder også Ris kirke åpent. I kirken kan folk komme og tenne et lys, være sammen og snakke med prester og medarbeidere i menigheten om man har behov for det.

Ordfører Marianne Borgen (SV) sier til VG at dette er en stor tragedie som rammer en familie hardt.

— Det er noe jeg tror vi alle føler oss berørt av, sier Borgen og legger til at Oslo kommune vil stå klare for å hjelpe familien.

Fjellet Melshorn er 668 meter over havet, og det er et populært turmål. Det var skiftende vær i Møre og Romsdal søndag, og flere redningsaksjoner ble satt i gang i forbindelse med lyn og torden.

Powered by Labrador CMS