Sølvguttene har holdt gratiskonsert for oslofolk i Rådhuset siden 1965. Korona og smittevern stanser den tradisjonelle konserten i 2020.
Sølvguttene har holdt gratiskonsert for oslofolk i Rådhuset siden 1965. Korona og smittevern stanser den tradisjonelle konserten i 2020.

I 54 år har Sølvguttene sunget julen inn i Rådhuset. Lille julaften 2020 er gratiskonserten avlyst

— Vi er selvfølgelig lei oss, men sånn må det bli, sier ordfører Marianne Borgen (SV). Hvert år siden 1965 har Sølvguttene hatt konsert i Rådhuset lille julaften. Men i år avlyses konserten på grunn av smittevernhensyn.

Publisert

— Vi har en dialog med Sølvguttene om de kanskje kan spille inn noen sanger eller om vi kan få til noe som kan sendes ut som en hyggelig julehilsen til Oslos befolkning, sier ordfører Marianne Borgen (SV).

— Men den tradisjonelle julekonserten vi har i Rådhuset lille julaften blir ikke noe av. Vi er selvfølgelig lei oss, men sånn må det bli, sier ordføreren.

Avlyser også i Ris kirke

Sølvguttenes konsert i Rådhuset har vært en fast tradisjon hver lille julaften siden 1965. Oslofolk har kunnet se det kjente guttekoret gratis. Vanligvis har gratisbillettene blitt delt ut på Rådhuset fra midten av desember. Slik blir det altså ikke julen 2020.

Borgen informerte mandag ettermiddag bystyrets forretningsutvalg om avlysningen av Sølvguttenes gratiskonsert. Fra før er det kjent at heller ikke kommunens nyttårsfyrverkeri i år blir noe av.

Sølvguttenes tradisjonelle julekonsert i Ris kirke er også avlyst, skriver Akersposten.

-- Mye har vært forsøkt, men nå må vi innse at neste julekonsert med Sølvguttene i Ris kirke blir i desember 2021, sier Olav Bruusgaard i Slemdal Lions til avisen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS