— Strømkostnadene tar alle inntektene og vel så det. Vi har ikke penger igjen til lønn, klor eller andre ting, sier daglig leder Kenneth Olsen ved Montebello bad
— Strømkostnadene tar alle inntektene og vel så det. Vi har ikke penger igjen til lønn, klor eller andre ting, sier daglig leder Kenneth Olsen ved Montebello bad

Høye strømpriser truer barns svømmeopplæring ved flere Oslo-bad

Inntektene ved flere bad i Oslo er ikke høye nok til at strømprisene kan betales. Nå ber badene om kommunens hjelp til å betale dyre strømregninger. Hvis ikke må de stenge og flere tusen barn kan miste svømmeopplæring.

Publisert

— Strømkostnadene tar alle inntektene og vel så det. Vi har ikke penger igjen til lønn, klor eller andre ting, sier daglig leder Kenneth Olsen ved Montebello bad til Aftenposten.

— Vi står og vurderer når vi må stenge dørene. Det er bare et tidsspørsmål, sier Olsen.

Månedlig strømregning på 80.000 kroner

Den samme situasjonen har under ekstreme strømpriser også oppstått ved flere andre privatdrevne bydelsbad i Oslo.

For august regner Olsen med at strømregningen ved Montebello bad kommer på over 80.000 kroner. Til sammenligning var den litt over 17.000 i 2019.

Dersom badene må stenge, betyr det at tusenvis av barn i hovedstaden går glipp av svømmeopplæring. I tillegg rammer stenging også babysvømming i flere bydeler.

Oslos idrettsbyråd: — Ta kontakt med staten

Kultur- og idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) sier han er kjent med situasjonen, men kan foreløpig ikke love badene noe strømstøtte.

— Vi vurderer nå hvordan vi skal håndtere situasjonen. Foreløpig er det ikke noen tiltak som er bestemt, sier Gamal til Aftenposten.

— Vi har ansvaret for å følge opp de kommunale badene. For dem er det også en krevende situasjon. Det følger vi tett opp og ser på hvilke tiltak vi skal sette inn der. Så oppfordrer jeg de private anleggene til å ta kontakt med staten

Powered by Labrador CMS