Benedicte og Victoria Myrset ble torsdag bisatt fra Ris kirke.

– Det er sterkt: Søstrene som omkom i lynnedslaget i Hareid, ble bisatt i Ris kirke i dag

Søstrene Benedicte og Victoria Myrset på 18 og 12 år som omkom i et lynnedslag på Melshornet i Hareid forrige søndag, ble bisatt fra Ris kirke.

Publisert

De to søstrene ble truffet av lynet da de var på tur på fjellet Melshornet i Hareid på Sunnmøre søndag 4. juli. De to søstrene på 12 og 18 år var døde da redningsmannskapene fant dem.

En tredje jente i turfølget, som er søster av de to omkomne, ble hardt skadd, men ble skrevet ut fra Haukeland universitetssjukehus tirsdag sist uke.

Benedicte og Victoria Myrset døde i et lynnedslag på en fjelltopp i Hareid i begynnelsen av juli. Torsdag ble de bisatt fra Ris kirke i Oslo.

– Nært og personlig

Familien hadde på forhånd bedt pressen om ikke å oppholde seg i eller utenfor kirken annet enn i tidsrommet 10.45 til 11.

Bisettelsen ble ledet av sogneprest Jan-Erik Heffermehl. I forkant sa han til VG at det ble lagt opp til en nær og personlig bisettelse.

– Vi skal ta avskjed med Benedicte og Victoria. Det blir en bisettelse som er veldig preget av venner og familie, ikke minst søsteren. Vi har prøvd å legge det opp nært og personlig, sa han til avisen.

– Det er sterkt

Han sier begge foreldrene og søsteren skulle holde minnetaler.

– Det er klart det er sterkt. De tegner et bilde av to nydelige, aktive og livsglade jenter som fikk livet sitt avsluttet altfor tidlig, sa Heffermehl.

Powered by Labrador CMS