— To beboere som var syke med covid-19 døde på Hovseterhjemmet mandag 11. januar, opplyser sykehjemsetaten.
— To beboere som var syke med covid-19 døde på Hovseterhjemmet mandag 11. januar, opplyser sykehjemsetaten.

To beboere ved Hovseterhjemmet er døde etter koronasmitte. En covid 19-pasient fra Gjerdrum har dødd ved Solvang helsehus

Sykehjemsetaten rapportere om tre koronadødsfall i Oslo siste døgn. I tillegg er en koronasmittet pasient død av andre årsaker. To av dødsfallene var ved Hovseterhjemmet, mens en var en pasient overført fra Gjerdrum.

Publisert

— To beboere som var syke med covid-19 døde på Hovseterhjemmet mandag 11. januar, skriver sykehjemsetaten i en pressemelding tirsdag kveld.

— En hjemmeboende pasient som ble overført fra sykehus til Kommunal Covid-19 behandlingsenhet (KCB) døde tirsdag 12. januar. Pasienten døde av andre årsaker, men med påvist covid-19-smitte. En beboer fra Gjerdrum kommune som var smittet med covid-19, døde tirsdag 12. januar, opplyser etaten.

— Smitte ved 29 institusjoner

Beboeren var overført til kommunal covid-19 behandlingsenhet (KCB) ved Solvang helsehus etter rasulykken i Gjerdrum i slutten av desember. Siden mars er det totalt 14 pasienter som er døde med covid-19 ved behandlingsenheten.

Sykehjemsetaten drifter dette tilbudet for Oslo kommune, men det er ikke et sykehjem.

— Det er for tiden 78 medarbeidere som er smittet med covid-19. De er fordelt på 29 institusjoner. 154 medarbeidere er i karantene. Det er for tiden 23 beboere ved våre sykehjem som er smittet med covid-19, opplyser direktør Helge Jagmann i sykhjemsetaten.

Samlet har nå 48 sykehjemsbeboere i Oslo dødd av korona siden pandemien startet i mars i fjor. Ett av dødsfallene skjedde på sykehus, opplyser etaten.

Powered by Labrador CMS