Olav (4) måtte evakuere midt i lunsjen. Heldigvis var dette noe de hadde øvd mye på.

Plutselig brant det i nabobygget, og hele barnehagen på Ris måtte evakuere. – Vi gikk dit vi skulle fordi vi hadde øvd på det, sier Isak (3)

Barn og voksne i Rishaven barnehage sørget for at brannvesenet fikk tips om røykutviklingen i nabobygget. 

Publisert

Nødetatene rykket ut til en brann i taket til et menighetshus rett ved siden av Ris Kirke. Brannvesenet har kontroll på stedet, brannen er slukket, og ingen skal være skadet i hendelsen. 

Brannvesenet kunne melde om kraftig røykutvikling fra taket, og startet slukkingen raskt. Det jobbes nå med etterarbeid.

Varslet tidlig

Nødetatene fikk første melding om brannen klokken 13:50.

– Brannen ble observert utenfra. Vi fikk flere varslinger av personer som oppholdt seg i området, sier innsatsleder i Oslo brann- og redningsetat, Eskil Knag.

Brannvesenet ble tidlig varslet av publikum.

– Da vi kom frem var det en kraftig brann på taket. Taket er dekket med solcellepanel. Det kompliserer slukningsarbeidet, fordi solcellepanel generer strøm så lenge det er tilgang på lys. Brannmannskapets egen sikkerhet blir mer krevende å ivareta med denne konstruksjonen, sier Knag.

– Nå river vi det tilstøtende treverket for å komme til det friske treverket, for å sikre oss at vi får åpnet tilstrekkelig av konstruksjonen slik at brannen ikke kan blusse opp igjen. 

Politiet vet foreløpig ikke hva som var årsaken til brannen.

– Årvåkenhet fra publikum sikret tidlig varsling, noe som har vært medvirkende til at vi klarte å stoppe brannen før den fikk utviklet seg videre til hele bygget, sier innsatsleder Knag. 

Brannen startet på taket. Her arbeides det med å rivning så brannen ikke skal blusse opp igjen. .

– Takknemlig for at gikk så bra

Rishaven barnehage ligger rett ved siden av menighetshuset. Både barn og voksne i barnehagen var med på å tipse brannvesenet om røyken.  

De ansatte i barnehagen evakuerte barna, så dukket brannvesenet opp. 

Foreldre og barnehageansatte holdt seg rolige under evakueringen. Her ser Josefin Skoog og Isak (3) på brannmannskapet i aksjon.

– Det kom en brann, men en brannmann slukket den. Vi gikk dit vi skulle samles fordi vi hadde øvd på det, gjenforteller Isak (3).

Tidligere på dagen hadde barna nemlig hatt en brannøvelse, og nå var det plutselig på ekte.

En politibetjent passer på Olav mens mamma er inne og henter tingene til Olav, som måtte forlates da barnehagen ble evakuert.

– De ansatte i barnehagen holdt barna rolig, og jeg opplever at de gjorde alt etter boken. Vi er så takknemlige for at det har gått så bra, sier mamma Josefin Skoog til Isak. 

– Å få den SMS-en om at barnehagen evakueres, og måtte løpe fra alt... Jeg er lettet, sier mammaen til Olav (4), Karianne Øverland.

Mamma Karianne Øverland er lettet over at det hele gikk som det gjorde.
Powered by Labrador CMS