Det er hektisk møtevirksomhet for skipresident Erik Røste om dagen.
Det er hektisk møtevirksomhet for skipresident Erik Røste om dagen.

Ser stygt ut for Kollen-rennene i mars, erkjenner skipresidenten

Skipresident Erik Røste erkjenner at det ser stygt ut for verdenscuprennene i Holmenkollen hvis det ikke kommer endringer i de norske karantenebestemmelsene.

Publisert

– Det er hektisk med alt som skjer. Arrangementet er i fare hvis gjeldende norske smittevernregler fortsatt gjelder. Verdenscuprennene er til behandling hos myndighetene, og vi har en god dialog, sier Erik Røste til NTB.

Det skal etter planen arrangeres verdenscuprenn i langrenn, kombinert og hopp i Holmenkollen 12.-14. mars. Hopprennet er dessuten første del av Raw Air som også skal ha renn i Lillehammer, Granåsen og Vikersund.

Forrige sesong gikk verdenscuprennene i Holmenkollen uten publikum.

Kan bli Lillehammer

Det internasjonale skiforbundet skal snart avgjøre hvor verdenscupavslutningen i langrenn skal gå. Før jul trakk Beijing seg som arrangør, og Lillehammer og russiske Tjumen har søkt om å få overta.

Verdenscuprennene i langrenn, kombinert og hopp kvinner i Lillehammer første helgen i desember ble utsatt på grunn av koronasituasjonen.

Få dager etter ski-VM

FIS-topp Vegard Ulvang opplyser i en tekstmelding til NTB at en avgjørelse er ventet å komme i midten av måneden.

«Venter på avklaring av karantenebestemmelser for innreise til Norge», skriver han.

Ulvang, som er leder av langrennskomiteen i FIS, legger til at avgjørelsen vil påvirke hva som skjer med rennene i Oslo: «Kollen og Lillehammer henger sammen», påpeker langrennslegenden.

Konkurransene i Holmenkollen er få dager etter at ski-VM i Oberstdorf er over.