— Mange blir overrasket over prosjektets omfang, og uttrykker begeistring og takknemlighet for arbeidet vi har lagt ned, sier Vebjørn Sand.

Over 50.000 har besøkt Roseslottet ved Frognerseteren

— Nordmenn er kulturbevisste! Vi er ydmyke og lettet, sier Vebjørn Sand. Kunstverket ved Frognerseteren markerer at det er 80 år siden Norge ble angrepet av Nazi-Tyskland, og 75 år siden frigjøringen.

Publisert

— Vi er imponert over at mer en 50.000 har besøkt Roseslottet for å lære om de universelle frihetsverdiene og Norge under okkupasjonen, sier brødrene Eimund Sand og Vebjørn Sand i en pressemelding.

På Oslos tak, ved inngangen til Nordmarka, står fem tårn som symboliserer de fem krigsårenes kamp for frihet og demokrati.

— Alle typer mennesker har strømmet til

Sand-brødrenes gigantiske kunstverk skulle egentlig åpnet 8. mai, på selve markeringen for frigjøringen av Norge. Men koronapandemien forpurret åpningen.

Først i midten av juni ble Roseslottet åpner for publikum. Likevel har folk strømmet til for å se kunstverket som også er synlig fra Oslo sentrum.

Dronebildet gir et godt inntrykk av dimensjonene.

— Etter at vi fikk åpnet Roseporten, har folk strømmet til, og det er alle typer mennesker, i alle aldersgrupper, sier Vebjørn Sand.

— Mange blir overrasket over prosjektets omfang, og uttrykker begeistring og takknemlighet for arbeidet vi har lagt ned. Vi er ydmyke og lettet, sier Vebjørn Sand.

Powered by Labrador CMS