Den Mangfaldige Scenen ved Liv Hege Skagestad og Camara Lundestad Joof, utmerker seg ved å slippe til stemmer som vanligvis ikke slipper til på scenen.
Den Mangfaldige Scenen ved Liv Hege Skagestad og Camara Lundestad Joof, utmerker seg ved å slippe til stemmer som vanligvis ikke slipper til på scenen.

Et barneteater får Oslos høyeste kulturpris og 100.000 kroner

Den Mangfaldige Scenen får Oslo bys kulturpris. Teatret har gitt plass på scenen til kunstneriske talenter som vanligvis ikke ville fått verktøyene til å utvikle en stemme på Oslos scener.

Publisert

Den Mangfaldige Scenen ved Liv Hege Skagestad og Camara Lundestad Joof tildeles Oslo bys kulturpris for 2020 for sin langvarige og fremragende innsats på kulturfeltet for barn og unge på tvers av kulturelle og sosiale forskjeller.

De tildeles også prisen for å ha bidratt til å gi kunstneriske talenter, som vanligvis ikke ville fått plass på scenen, verktøyene til å utvikle en stemme på Oslos scener.

Kulturprisen deles årlig ut til en person, gruppe eller kulturvirksomhet som gjennom lengre tid, minst tre år, har gjort en særlig fremragende innsats innen kunst, vitenskap eller annet kulturarbeid i byens eller landets kulturliv. Prisen har vært delt ut siden 1966 og består av et diplom og 100 000 kr.

Camara Lundestad Joof, fra den Mangfaldige scenen, får Oslos høyeste kulturutmerkelse.
Camara Lundestad Joof, fra den Mangfaldige scenen, får Oslos høyeste kulturutmerkelse.

Oslo bys kunstnerpriser

Oslo kommune har også delt ut fem fem kunstnerpriser. Kunstnerprisene deles årlig ut til personer, grupper eller kulturvirksomheter som i det siste eller de seneste år har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv. Prisene ble opprettet i 1978 og består av et diplom og 50 000 kr.

Prisene tildeles følgende:

Zeshan Shakar for å sette Groruddalen og Oslos drabantbyer på det litterære kartet med romaner om viktige temaer og av høy litterær kvalitet.

Zeshan Shakar
Zeshan Shakar

Last Train for sin uvurderlige betydning for Oslos musikkliv og sitt konstante og uforanderlige nærvær i Oslo sentrum siden 1984.

Last train
Last train

Musti for sine albumutgivelser med egenartet musikk, for sitt engasjement for unges psykiske helse og for å bruke sin stemme til å fremsnakke Tøyen, en bydel som ofte beskrives i negative ordelag.

Musti
Musti

Oslo Soul Children for å ha gitt inspirasjon og sang- og musikkglede til tusenvis av barn i Norge og globalt, og bidratt til å sette Oslo på korkartet.

Oslo Soul Children
Oslo Soul Children

Vebjørn Sand og Eimund Sand for sitt ambisiøse prosjekt «Roseslottet». «Roseslottet» formidler og levendegjør historien om okkupasjonen av Norge og hedrer demokratiet, rettsstaten og humanismen gjennom malerier, skulpturer, installasjoner og omvisninger.

Vebjørn Sand og Eimund Sand
Vebjørn Sand og Eimund Sand

Utsatt utdeling

Prisene deles vanligvis ut i Rådhuset i starten av mai av ordfører Marianne Borgen og leder for kultur- og utdanningsutvalget, Eivor Evenrud. Med bakgrunn i smittesituasjonen vil vi komme tilbake til når og hvordan selve utdelingen vil finne sted, ifølge pressemeldingen fra bystyret.

Powered by Labrador CMS