Margrethe Geelmuyden, Carl Oscar Pedersen (H) og Olav H. Selvaag holder i porten, som nå skal vekk.
Margrethe Geelmuyden, Carl Oscar Pedersen (H) og Olav H. Selvaag holder i porten, som nå skal vekk.

Kikutkollen blir naturpark. Og portene til området åpnes umiddelbart

Det åtte mål store grøntområde Kikutkollen, ved Ekely i bydel Ullern, blir naturpark. Grunneier Selvaag ønsker at området skal bli et område til glede for alle i Oslo.

– Vi har jobbet med ulike planer for å gjøre dette til et attraktivt område. Nå har vi bestemt oss for at det beste er å gjøre det til en naturpark, forteller Frederik Selvaag. Sammen med sin bror Olav og faren Ole Gunnar eier han eiendomsselskapet Selvaag, som har hatt tomten på Ekely siden 1970-tallet.

– Dette er et fint grøntområde som vi håper at både barn og voksne i bydelen vil ha glede av. På sikt vil vi kanskje sette opp noen lekeapparater, benker eller skulpturer, men nå først fjerner vi portene og slipper alle inn, sier Olav H. Selvaag.

– Jeg er fantastisk glad for dette. Området betyr mye for bydelen, og vi setter stor pris på at Selvaag lar alle få glede av det. Undersøkelser viser at folk trives i bydelen, men savner møteplasser for uorganisert aktivitet. Derfor vil Kikutkollen som naturpark ha stor verdi for oss, sier Carl Oscar Pedersen (H), leder for Ullern bydelsutvalg.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 695
kr 1,90 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 189
kr 2,10 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 75
kr 2,50 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp