Politiet sikrer spor utenfor Stovner senter sent mandag kveld. En ung mann ble skutt i magen og kjørt til sykehus. Det var den åttende skyteepisoden i Oslo på lit over to måneder.
Politiet sikrer spor utenfor Stovner senter sent mandag kveld. En ung mann ble skutt i magen og kjørt til sykehus. Det var den åttende skyteepisoden i Oslo på lit over to måneder.

Ung mann på Stovner skutt i magen. Åttende skyting i Oslo på drøyt to måneder

Drap på Mortensrud og flere skadde personer. Det er kort oppsummert åtte skytinger i Oslo iløpet av drøyt to måneder. Den unge mannen som ble skutt på Stovner mandag ble truffet i magen og operert sent i går kveld.

Publisert

— Han har et inngangssår og et utgangssår i magen, sa innsatsleder Svein Arild Jørundstad ved Oslo politidistrikt til NRK Kveldsnytt rett etter klokka 23 mandag kveld.

— Jeg vet at han har vært på operasjonsbordet. Det er det jeg kan si om det nå, sa Jørundstad ved åstedet utenfor Stovner senter.

— Utelukker ikke sammenheng mellom skytinger

Politiets innsatsleder Svein Arild Jørundland.
Politiets innsatsleder Svein Arild Jørundland.

Iløpet av de to siste månedene har det vært åtte alvorlige skyteepisoder i Oslo. En av dem har endt som drap - skytingen av 20 år gamle Hamse Hashi Adan ved Lofsrud skole på Mortensrud.

Etter skytingen utenfor Stovner mandag kveld fikk innsatsleder Jørundstad spørsmål om politiet ser de mange skytingene i Oslo i sammenheng.

— Det kan jeg ikke svare på her og nå, men vi utelukker det ikke. Vi ser om det er tilknytning mellom de ulike skytingene i Oslo den siste tiden, svarte innsatslederen.

Oversikt over skytinger de siste månedene

  • Søndag 15. august: To gutter i slutten av tenårene blir skutt i en T-banevogn ved Skøyenåsen T-banestasjon. Én av dem blir alvorlig skadd. En mann i 30-årene er pågrepet i saken.
  • Onsdag 25. august: To menn blir skutt ved en oppgang til en boligblokk på Trosterud. Begge blir fraktet til sykehus med alvorlige skader. Politiet pågriper og sikter to personer, men begge blir senere løslatt etter at mistanken svekkes.
  • Mandag 30. august: En mann i 20-årene blir skutt ved Brynseng T-banestasjon, og han fraktes til sykehus med alvorlige skader. Flere personer blir vitne til skytingen. En mann i 20-årene blir pågrepet, siktet for drapsforsøk.
  • Lørdag 2. oktober: En 22 år gammel mann blir fraktet til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt skutt i parkeringshuset ved Oslo Konserthus i Vika. Tre personer er siktet i saken, hvorav én av dem blir internasjonalt etterlyst før blir pågrepet etter ankomst fra Pakistan.
  • Torsdag 7. oktober: 20 år gamle Hamse Hashi Adan blir skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud og dør av skadene dagen etter. Etter flere uker blir en mann i 40-årene pågrepet, siktet for medvirkning til drap. To andre menn er etterlyst internasjonalt. Alle de siktede er kjenninger av politiet.
  • Mandag 25. oktober: En person blir fraktet til sykehus etter å ha blitt skutt utenfor Stovner senter. Politiet leter etter gjerningspersonen med store styrker, og både politihelikopter, hundepatruljer og andre bakkepatruljer er koblet inn i søket.
  • Politiet uttalte i kjølvannet av Mortensrud-drapet at de tar skyteepisodene på alvor, men at de ikke ser en sammenheng mellom dem.
Powered by Labrador CMS