Med mange skuelystne i området hadde nødetatene har problemer med å komme fram til HSILs klubbhus tirsdag kveld.

Klubbhuset til Høybråten og Stovner IL totalskadd i brannen

Utstyr, pokaler og annet inventar er ødelagt etter brannen i klubbhuset til Høybråten og Stovner IL. Etterslukking pågikk sent tirsdag kveld, men klubbhuset er totalskadd.

Publisert

— Det er 104 år med historie, pokaler, kretsmesterskap, utstyr og følelser som forsvinner på minutter, sier styreleder av HSILs fotballgruppe, Håvard Braserudhaget, til VG.

Røyk og flammer stå opp fra taket på Høybråten og Stovner ILs klubbhus tirsdag kveld. Da nødetatene kom frem var det vanskelig å ta seg til klubbhuset og begynne slukking og redningsarbeid på grunn av mange skuelystne.

Ingen personer skadd

— Full overtenning i taket, og det er synlige flammer. Slik det brenner nå kan vi ikke utelukke mulig spredningsfare, skrev Oslo politidistrikt på Twitter ved 21.30-tiden.

Drøyt 40 minutter tidligere hadde brannvesenet sendt inn røykdykkere i det brennende klubbhuset. Til alt hell var det ingen personer i bygningen, og ingen ble skadd i den kraftige brannen.

Politiet sier det er for tidlig å si noe om brannårsaken.

Etterhvert fikk brannmannskapene såpass kontroll over flammene at det sent tirsdag kveld virket som spredningsfaren var redusert.

— Brannen etterforskes videre

HSILs klubbhus ligger i Sportsstien på Høybråten og i det umiddelbare nabolaget er det flere trehus. Røyken som veltet opp fra brannen kunne sees fra store deler av Groruddalen og nordøstlige Oslo.

Politiet advarte tidlig naboer og nærmiljøet mot den kraftige røykutviklingen fra brannen i klubbhuset

— Vi ber om at beboere i nærheten av brannåstedet lukker vinduer, da det er mye røyk fra brannen, skrev politiet på Twitter kort tid etter at nødetatene var på plass.

Natt til onsdag var det vakthold på stedet fordi bygningen er i en så dårlig forfatning etter brannen at det kunne være til fare for andre, forklarer Trine Mårstøl ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB onsdag morgen.

— Saken vil bli etterforsket videre i løpet av dagen, sier Mårstøl.

Powered by Labrador CMS