Mandag kveld denne uka ble en ung mann skutt i magen ved Stovner Senter. Han er utenfor livsfare.
Mandag kveld denne uka ble en ung mann skutt i magen ved Stovner Senter. Han er utenfor livsfare.

Stovner-skytingen: Mann varetektsfengsles i fire uker

Mannen i 20-årene som er siktet for Stovner-skytingen i Oslo, varetektsfengsles i fire uker. Siktede har ikke latt seg avhøre av politiet.

Publisert

Den siktede mannen i 20-årene er underlagt brev- og besøksforbud i hele perioden. De to første ukene er mannen undergitt isolasjon og medieforbud.

Mannen var først etterlyst av politiet, som ba mannen melde seg. Torsdag meldte siktede seg for politiet og ble pågrepet. Mannens forsvarer, advokat Usama Ahmad, sier at tingrettens fengslingskjennelse ikke var noen overraskelse.

– Det er som ventet, tatt i betraktning at han samtykket til fengsling i forkant. Han anker ikke, opplyser forsvareren til NTB.

Ikke avhørt

Den siktede mannen, som ennå ikke har tatt stilling til straffskyld, har ennå ikke latt seg avhøre – etter råd fra forsvareren, skriver Dagbladet.

– Han har kun fått presentert en siktelse. Utover det har han ikke innsyn i noen dokumenter, og da har jeg gitt ham råd om å ikke forklare seg, sier forsvareren.

Skutt i magen

– Vi tar imot hans forklaring dersom han ønsker det det, og vi ønsker å høre hans syn på siktelsen og hva hans eventuelle tilknytning til hendelsen er, sier politiadvokat Ingvild Myrold til Dagbladet.

Mandag kveld denne uka ble en ung mann skutt i magen ved Stovner Senter. Han er utenfor livsfare og er på bedringens vei, ifølge politiet, som opplyser at de ikke ser Stovner-skytingen i sammenheng med alle de andre skyteepisodene i hovedstaden den siste tiden.

Powered by Labrador CMS