— Vi skal finne ut hva lokalbefolkningen og folk i parken ønsker seg i bydelen, hva et lokalbibliotek her bør inneholde og hvor det bør ligge, sier Deichmans avdelingsdirektør for lokalbibliotek, Mari Eeg.
— Vi skal finne ut hva lokalbefolkningen og folk i parken ønsker seg i bydelen, hva et lokalbibliotek her bør inneholde og hvor det bør ligge, sier Deichmans avdelingsdirektør for lokalbibliotek, Mari Eeg.

St. Hanshaugen får sitt første bibliotektilbud siden Deichman flyttet fra Hammersborg til Bjørvika

Men det blir ikke det eneste: Med god hjelp fra lokal ungdom tilbyr Deichman sju sommerbibliotek rundt om i Oslo i år. Pluss mange andre aktiviteter.

Publisert

Sommerbiblioteket på St. Hanshaugen skal låne ut bøker, tidsskrifter, badminton-sett, piknikpledd og mye annet.

I tillegg blir det mange aktiviteter for store og små. Syverksted, triksekonkurranse, slam-workshop, rebus i parken, drag-høytlesning og besøk fra Oslo reptilpark er blant høydepunktene.

Hva ønsker lokalbefolkningen?

— Flere ungdommer har fått sommerjobb på sommerbiblioteket. De vil blant annet hjelpe oss med å finne ut hva lokalbefolkningen og folk i parken ønsker seg i bydelen, hva et lokalbibliotek her bør inneholde og hvor det bør ligge, sier Deichmans avdelingsdirektør for lokalbibliotek, Mari Eeg i en pressemelding fra Deichman.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal åpner sommerbiblioteket på St. Hanshaugen torsdag 1. juli klokka 11.00.

— Dette er så moro. Disse ivrige ungdommene er helt avgjørende for at Oslo og Deichman nå kan åpne sommerbibliotek på St. Hanshaugen og gi folk her et sårt tiltrengt tilbud. Det gir morsomme sommerjobber og masse leseglede, to ting jeg brenner for. Jeg gleder meg til å åpne biblioteket på torsdag, sier Gamal i pressemeldingen.

Variert tilbud

I samarbeid med lokal ungdom driver Deichman også sommerbibliotek på Holmlia, Bjørnholt, Stovner, Torshov, Tøyen og Mortensrud. Tilbudene varierer, men overalt vil oslofolk og tilreisende finne bøker, leker, aktiviteter og hyggelige utendørs pusterom, skriver Deichman i pressemeldingen.

Mortensrud har aldri hatt sitt eget lokalbibliotek. Deichman vil også der informere om nærliggende bibliotek og utveksle ideer med lokalbefolkningen om hva et bibliotek kan og bør være.

— Unge vet best

I tillegg til sommerbibliotekene har nesten alle Oslos Deichman-bibliotek styrket sommerbemanningen med unge folk, opplyser Deichman i pressemeldingen.

Til sammen skal 115 ungdommer jobbe på Deichman med aktiviteter og verksteder for barn og unge i ferien. 52 er ansatt direkte av Deichman, mens 63 kommer via ulike ordninger i de forskjellige bydelene.

— Ungdom vet best hva de vil ha, så det er ekstremt verdifullt for oss å få deres perspektiver på bibliotektilbudet. Det hjelper oss å holde biblioteket relevant for dem både i dag og i framtiden, sier Mari Eeg.

Powered by Labrador CMS