Artist ba om unnskyldning for umotivert vold mot NRK-profil på Marienlyst

Artisten som er tiltalt for umotivert å ha banket opp en profilert NRK-programleder i fjor, ba om unnskyldning da rettssaken startet tirsdag.

Publisert

Påtalemyndigheten hadde allerede i tiltalen varslet at artisten var psykotisk på gjerningstidspunktet. Det vil derfor bli lagt ned påstand om overføring til tvungent psykiske helsevern som følge av det umotiverte overfallet for halvannet år siden.

I retten tirsdag framsto likevel artisten angrende og ba om unnskyldning for de dramatiske skadene NRK-profilen ble påført om kvelden 24. januar i fjor. Han fikk satt inn en metallplate i det ene kinnbeinet og har fått varige nerveskader etter volden.

– Når jeg hører om disse skadene, får jeg vondt inni meg. Jeg beklager. Jeg er egentlig kjent som en karakter som er mot vold, og har tidligere grepet inn i situasjoner for å stanse voldshendelser. Jeg var ikke meg selv på den tiden, sa mannen i retten ifølge TV 2.

Ble uventet slått ned

I retten forklarte offeret hvordan han var på vei ut for å møte artisten på Marienlyst i Oslo den aktuelle kvelden, og at han ikke rakk å reagere da han uventet ble slått ned, skriver VG.

Tiltalen omfatter også flere tilfeller av trusler mot NRK-profilen på Instagram. Den tiltalte sa i retten at han slett ikke kjente seg igjen i dette, og at han tok avstand fra det som var skrevet.

Det er satt av to dager til saken i retten.

Powered by Labrador CMS