Siste del av eiendommen til Veterinærhøgskolen på Adamstuen i Oslo legges ut for salg i løpet av våren. Tre firedeler av eiendommen ble i fjor kjøpt av Oslo kommune. Flere bygninger er fredet.

Siste del av veterinærtomten på Adamstuen i Oslo skal selges

I fjor ble store deler av eiendommen til Veterinærhøgskolen på Adamstuen i Oslo solgt. Nå legger Statsbygg den siste firedelen av tomta ut for salg.

Publisert

I fjor kjøpte Oslo kommune tre firedeler av eiendommen. Kommunen ønsker å utvikle området med skole, flerbrukshall, kulturaktiviteter og bydelspark.

Nå legger Statsbygg ut resten for salg, en tomt på 15 mål og med en bygningsmasse på litt over 30.000 kvadratmeter.

Eksteriøret og deler av interiøret på administrasjonsbygningen fra 1914 er fredet, mens fire andre bygninger på eiendommen står på Byantikvarens gule liste. En ny eier må derfor samarbeide tett med kommunen og gå gjennom en omreguleringsprosess.

100 års historie

Veterinærmiljøene har over 100 års historie på Adamstuen rett nedenfor Ullevål sykehus. Området ble lagt ut for salg etter at både Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet flyttet til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås.

Statsbygg regner med å starte budprosessen i andre halvdel av april, og at ny eier kan overta eiendommen i løpet av høsten.

Powered by Labrador CMS