Det nye regjeringskvartalet er anslått til å koste mellom 30 og 40 milliarder kroner og skal stå ferdig i 2029.

Frp vil stanse byggestart for nytt regjeringskvartal: - Stortinget må få flere alternativer

Det nye regjeringskvartalet kan komme til å koste opptil 36,5 milliarder kroner. Nå vil Frp be regjeringen finne billigere løsninger.

Publisert

Mandag legger Frp fram sitt alternative budsjett. Der foreslår de å kutte hele den foreslåtte bevilgningen fra regjeringen på 1,3 milliarder kroner til å starte byggingen av regjeringskvartalet.

— Vi mener regjeringen må komme tilbake til Stortinget med flere ulike alternativer og kostnadsbesparende tiltak, sier Sivert Bjørnstad (Frp) i finanskomiteen til Aftenposten.

— Stormannsgalskap til 40 milliarder

Bjørnstad kaller det nye regjeringskvartalet et «råflott prestisjeprosjekt for regjeringen».

— Å bruke et sted mellom 30 og 40 milliarder kroner på offentlige kontorbygg i Oslo vitner om dårlig kostnadskontroll og stormannsgalskap, sier han.

Bjørnstad kaller det er uforståelig at der mulig å bruke like under 300.000 kroner per kvadratmeter i prosjektet og han peker på at det bygges nye sykehus både i Drammen og Stavanger for rundt 80.000 kroner per kvadratmeter

Det første av tre byggetrinn i det nye regjeringskvartalet skulle etter planen starte opp i 2020. Prosjektet er forventet å være ferdig i 2029.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS