Tommy Tee driver studioet Tee Productions i Torggata, og utenfor studioet skal han på lørdag holde musikkfest, hvor han selv er DJ.

I en bakgård i Torggata samler hiphop-ikonet Tommy Tee til eksklusiv musikkfest i dag

Musikkfest Oslo sparkes i gang med drøssevis av gratis musikkarrangementer hele helgen. I en bakgård i Torggata skal et av landets store hiphop-ikoner, Tommy Tee, være DJ. Etter to års pause ser han frem til å endelig kunne bidra med å bringe musikk ut til folket i hovedstaden. — Jeg synes dette er et bra tilskudd til byen vår, sier han.

Publisert

Til helgen starter festivalen Musikkfest Oslo. Etter to år med pandemi hvor festen ble redusert og flyttet til slutten av sommeren skal den igjen holdes til sin faste tid, den første helgen i juni. Festivalen kan nytes gratis over hele byen, på små scener med intime konserter til fester med kjente DJs. Utenfor studioet sitt i Torggata skal Tommy Tee holde musikkfest i bakgården hvor blant annet han selv skal være DJ og spille musikk.

— Det er fjerde året hvor vi har DJ fest i bakgården og det har alltid vært en suksess, forteller han. — Tidligere har det vært store køer gjennom Torggata hele dagen. Det er jo gratis, og i år er det en sinnsyk lineup med masse kule DJs, sier Tommy.

Sammen med flere andre skal han i løpet av dagen opptre som DJ hvor de fra 14.30 til 23 vil spille hiphop, soul og r&b, i tillegg til musikk fra både gamle og nye artister.

Tommy har vært en del av Musikkfest Oslo i mange år og fremførte selv på Rådhusplassen for snart 30 år siden.

— Det vil gi en frihetsfølelse som vi fortjener etter de siste årene

Tommy Tee eier plateselskapet Tee Productions som holder til i Torggata. Han heter egentlig Tommy Flåten og er fra Grefsen, og er ofte kreditert som mannen som brakte hiphopen til Norge.

— Det er jo ekstra gøy at det er gratis. Man kan gå på så mange konserter man vil og det økonomiske trenger ikke være et problem, forteller Tommy, som både er plateprodusent, rapper og graffitimaler. — Det vil gi en frihetsfølelse som vi fortjener etter de siste årene.

Musikkfest Oslo, som før het Musikkens dag, beskrives som en gave fra musikerne til hovedstaden på arrangementets hjemmeside. Hele Musikkfest Oslo er gratis, så det er ikke mye å tjene på å fremføre. Likevel ser artisten frem til festen.

— Jeg gleder meg. Jeg håper folk stiller opp, og ikke minst med godt humør.

Her kan du lese programmet til Musikkfest Oslo.

Powered by Labrador CMS