Politiet er i området ved Bislett med store styrker.
Politiet er i området ved Bislett med store styrker.

Mann skutt av politiet i Oslo – tjenesteperson også skadd

Politiet bekrefter overfor NTB at de har skutt en mann på Bislett i Oslo. Skadeomfanget er ukjent. En tjenesteperson er også skadd.

Publisert

Politiet opplyser at de like før klokken 9 fikk melding om en truende person med kniv i området ved Thereses gate på Bislett i Oslo. En politipatrulje var på plass på stedet innen kort tid.

– På dette tidspunktet oppstår det en konfrontasjon med personen og en trusselsituasjon der det blir avfyrt skudd, opplyser operasjonsleder Tore Solberg til NTB.

– Personen er truffet av skuddene og får behandling av helse. Personen blir kjørt til sykehus. Vi vil komme med en fyldigere uttalelse senere, sier operasjonslederen.

På Twitter skriver de også at en tjenesteperson er skadd. Også her er skadeomfanget ukjent.

Leter etter flere

Operasjonslederen sier politiet ikke har oversikt over hva som har skjedd i forkant av konfrontasjonen mellom personen og politiet. Derfor leter de etter flere mulig skadde og flere mulig truede.

– Vi er i området med mange patruljer. Vi har ingen informasjon om hva som har skjedd i forkant av at vi kom dit, sier Solberg.

– Det vi fikk av informasjon i meldingen, var at det var en mann med kniv som var truende i området, fortsetter han.

Situasjonen er ennå ikke avklart, opplyser politiet.

– Politiet jobber fortsatt på stedet. Innsatsleder vil gi en uttalelse på stedet om kort tid, skriver politiet på Twitter klokken 10.15.

Justisministeren orientert

Det var Nettavisen som først meldte at en mann ble skutt av politiet. Bilder fra Thereses gate på Bislett viser stort politioppbud og flere ambulanser. Bildene viser også at en politibil har kollidert med en vegg.

Justisdepartementet opplyser at justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) er informert om hendelsen på Bislett i Oslo.

– Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl er informert om hendelsen på Bislett i Oslo, og følger situasjonen, skriver departementet på Twitter.

Også Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen.

– Spesialenheten har iverksatt obligatorisk etterforskning selv om det ikke er grunn til mistanke om at det har skjedd en straffbar handling, skriver de på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS