Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Elle Nystad etter møtet med Fosen-aktivister i Oslo torsdag kveld.
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Elle Nystad etter møtet med Fosen-aktivister i Oslo torsdag kveld.

Støre møtte med Fosen-demonstrantene: – Vi utelukker ingen løsninger

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier møtet med Fosen-aksjonistene var godt, samtidig som han nå ikke kan si noe om hvilken løsning regjeringen går for.

Publisert

– Vi har hatt en god, personlig og ærlig samtale. Jeg er veldig glad for å ha gjennomført dette møtet. Jeg vil gi honnør til aksjonistene for å gjennomføre det på en veldig ryddig og engasjert måte, sa Støre etter møtet.

Møtet torsdag kveld fant sted i Trefoldighetskirken.

Elle Nystad, prosjektlederen for Fosen-demonstrasjonene, forteller at aksjonistene under møtet fremmet krav som de mener bør iverksettes umiddelbart, i påvente av et endelig vedtak.

– Våre krav til det endelige vedtaket er fortsatt at vindturbinene på Fosen rives, og at landet tilbakeføres til Fosen-samene, sier hun.

– Når det gjelder de konkrete kravene, har jeg sagt – som også Terje Aasland sa før i dag – at vi utelukker ingen løsninger på dette. Men jeg kan ikke i kveld gå inn på den ene eller den andre løsningen, sier Støre.

– Jeg tror vi har fått forståelse for at vi må gå grundig inn i dette i nær dialog og mye tettere og åpnere dialog med reindriftsnæringen på Fosen. Hvis det er et første avbøtende tiltak vi nå kan vurdere, så er det nettopp det – at deres erfaringer trekkes mye tettere inn i hva som skal til for å rette opp denne situasjonen, fortsetter han.

Powered by Labrador CMS