Kjøkkensjef Montserrat Garza (t.v) og eier Ann S. Lee utenfor det nye meksikanske spisestedet Vaquera Verde i Waldemar Thranes gate.
Kjøkkensjef Montserrat Garza (t.v) og eier Ann S. Lee utenfor det nye meksikanske spisestedet Vaquera Verde i Waldemar Thranes gate.

Montserrat (31) og Ann (38) åpner kjøttfrie og meksikanske Vaquera Verde på St. Hanshaugen

Lyst på en plantebasert, økologisk rett servert i meksikansk stil? Midt under koronapandemien åpnes vegetariske og veganske Vaquera Verde i Waldemar Thranes gate. — Vi merker at folk i nabolaget støtter oss, sier Cintia Meza.

Publisert Sist oppdatert

Rett ved bussholdeplassen i Waldemar Thranes gate på St. Hanshaugen får vi øye på en ny restaurant: Vaquera Verde. Et meksikanskinspirert kjøkken med mål om å servere mat, rett fra Mexico by.

— Det er for alle. Alle som er glade i god meksikansk mat og god service. Studenter, venner og familier. Vi ønsker å gjøre det til et "minglested" i fremtiden, sier Cintia Meza ved Vaquera Verde.

Det nye spisestedet er etablert av tungvektere med over 15 års erfaring fra Oslos restaurantbransje. The Core Restaurant Group eier blant annet Gressholmen kro, Night Pig og Way down South, som alle baserer seg på matservering fra ulike land. Vaquera Verde blir den fjerde og eneste kjøttfrie restauranten i rekken.

Gikk konkurs

Tidligere var lokalet et nabolagssted ved navn Cafe Nero. Men kaféen gikk konkurs, og Vaquera Verde flyttet inn i juli. På innsiden finner vi en blanding av det norske og meksikanske slått sammen i ett.

Med en bar midt i fellesarealet, finner vi en enkel og nordisk design. Veggene er lyse og er dekket av en sombrero og på gulvene ligger fargerike tepper på skikkelig tradisjonelt vis.

Hvis du vil studere gatelivet på St. Hanshaugen, byr Vaquera Verde på panoramavinduer.
Hvis du vil studere gatelivet på St. Hanshaugen, byr Vaquera Verde på panoramavinduer.

— Vi har en kjempeflink arkitekt. Han har vært med å designe stedet. Men egentlig så har vi ikke ønsket å forandre så mye fra tidligere eier, sier Cintia Meza.

Plantebasert mat laget fra bunnen

Dagens skjenkeforbud har ført til at spisestedet jobber med nye åpningstider i hverdagen. Det er brunsj i helgene og lunsj på dagtid frem til utpå ettermiddagen. På mandager holdes lokalet stengt.

Menyen er satt sammen av plantebaserte og økologiske produkter som skal gi deg den perfekte meksikanske matopplevelsen.

Eksempler på dette kan være den meksikanske klassikeren huevos rancheros – to egg blandet med salsa og tortilla eller vegansk fransk toast som definitivt vil smelte i munnen.

Nå som coctailbaren er satt på vent, får man en rekke andre friske utvalg, blant annet horchata som er ulike typer plantemelkdrikker. Har du lyst på noe annet kan Vaquera Verde friste med en tamarindo, en drikke satt sammen av tamarind, sukker og vann.

En iskald horchata eller tamarindo på menyen i kveld?
En iskald horchata eller tamarindo på menyen i kveld?
Lunsjtid, hva sier du til en huevos rancheros?
Lunsjtid, hva sier du til en huevos rancheros?– Vi ønsker ikke å lage maten kun for veganere og vegetarianere. De som til vanlig spiser kjøtt håper vi skal tenke: oi, dette smakte like godt som en kjøttrett.

Åpnet under pandemien

Vaquera Verde hadde åpning for fire uker siden og har gradvis merket pandemiens konsekvenser. Strengere tiltak og raskere smittespredning har gitt både opp- og nedturer. Overraskende har det vært en solid åpning fra den nye restauranten på St. Hanshaugen. Det har vært mange besøkende og gode tilbakemeldinger fra folk flest.

– Det er en spesiell tid, men vi måtte slå til. Det har vært god respons, og vi har merket at mange fra nabolaget ønsker å støtte oss under denne tiden, sier Cintia Meza.