Det blir garantert partystemning på St. Hanshaugen til helga.
Det blir garantert partystemning på St. Hanshaugen til helga.

Ny hip hop-festival på St. Hanshaugen til helga

– Det er få arenaer for artister som er på vei opp. De risikerer alt for å få spilletid foran publikum og bli sett av bransjen. Den muligheten har vært lukket i halvannet år. Det sier seg selv at det er krevende å holde motivasjonen og ambisjonen oppe, sier daglig leder Christian Fure i Natt&Dag.

Publisert

Initiativet til festivalen ble satt i gang av livsstilsmagasinet Natt&Dag i våres, da flere festivaler ble avlyst og enda flere artister mistet oppdrag og muligheter for å spille for sitt publikum. 3XH Festivalen 2021, heter den nye festivalen.

Festivalen foregår på fredag og lørdag ettermiddag og kveld, og blant artistene er Kamelen og Siyabång og B-Boy Myhre.

Gjenåpner kulturlivet

Målet er å bidra til gjenåpningen av kulturlivet og å gi nye norske hiphopstjerner en scene, inntekter og et motivert publikum. I tillegg kan folk møtes og se sine favoritter live igjen.

Undergrunn er et av de lovende hip hop-bandene som spiller under 3XH Festivalen 2021.
Undergrunn er et av de lovende hip hop-bandene som spiller under 3XH Festivalen 2021.

– Det er få arenaer for artister som er på vei opp. De risikerer alt for å få spilletid foran publikum og bli sett av bransjen. Den muligheten har vært lukket i halvannet år. Det sier seg selv at det er krevende å holde motivasjonen og ambisjonen oppe, sier Christian Fure.

– Vil prege musikklivet

– Dette er ikke noe vi tjener penger på, men som alle andre medieaktører, har Natt&Dag merket nedgang i inntekter under pandemien, sier Fure.

Initiativet har blitt godt mottatt i bransjen. Med seg på laget har festivalen fått DJ, radiohost (NRK - National Rap Show) og hiphop profilen IsakOslo (Isak Brodahl) som har stått for programmet.

På toppen av St. Hanshaugen-parken ligger det hyggelige serveringsstedet Utendørs.
På toppen av St. Hanshaugen-parken ligger det hyggelige serveringsstedet Utendørs.

– Jeg er sikker på at flere av de som er på scenen vil prege norsk musikk, nominasjonslistene til spellemannsprisen og de større scenene i årene fremover.

Flere billetter igjen

Selv med taket på antall plasser finnes det flere billetter igjen.

Festivalen regner med å fylle opp i løpet av de siste dagene, slik at det blir riktig god stemning på St. Hanshaugen.

Powered by Labrador CMS