Aksjonisten deltok tidligere i en teltleir foran bygget. Banneret har teksten «Stop the demolition of the Y-block».

Banner på engelsk hengt opp i Y-blokka: - Stop the demolition of the Y-block

En aksjonist tok seg natt til i dag over gjerdet ved den rivingsklare Y-blokka i regjeringskvartalet. Hun hengte opp et banner.

Publisert

Aksjonisten deltok tidligere i en teltleir foran bygget. Banneret har teksten «Stop the demolition of the Y-block».

Y-blokka rives som en del av arbeidet med det nye regjeringskvartalet. Vedtaket om riving har vakt sterke reaksjoner på flere hold, men er gjennom seks år blitt opprettholdt, til tross for klagebehandling og rettslig prøving av gyldigheten.

Les også: Slik skal det se ut når Y-blokka er revet: - Ser mer ut som en skråning enn en park

Arvinger mener de har opphavsrett

Tidligere i år har det blant annet vært en aksjon med menneskelige lenker mellom Stortinget og Y-blokka. Det seneste hinderet er at arvingene etter arkitekten Erling Viksjø og kunstneren Carl Nesjar har stevnet staten for å hindre at flere kunstverk blir fjernet.

«Fiskerne» av Carl Nesjar, sandblåst direkte inn på veggen etter skisser av Pablo Picasso. Ifølge planen skal kunstverket bevares etter riving.

De mener arvingene også har opphavsrett på kunsten og ønsker en vurdering av opphavsrettighetene.

Planen er at kunstverket «Fiskene» av Carl Nesjar og Pablo Picasso i Y-blokka i regjeringskvartalet skal bli sikret og fjernet fra uke 31, har Statsbygg opplyst til NTB.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS