Jentene på Lyn Bolteløkka sitt 2013-lag er ikke i tvil om at en kunstgressbane på Idioten vil gagne nærområdet.

Ber om at det etableres kunstgressbane på Idioten: — Stor nytteverdi for barn, familier, skoler og barnehager i nabolaget

— Den er støvete når det er sol, og sølete når det regner. Og så er det vondt å falle på grusen, da får man skrubbsår, heter det i en underskriftskampanje fra barn i nabolaget. Nå har barn og foreldre i områdene Bolteløkka og Valleløkka gått sammen om at det etableres kunstgressdekke ved ballplassen på Idioten.

Publisert

Onsdag sendte barn og foreldre i områdene Bolteløkka og Valleløkka et innspill til bymiljøetaten og bydel St. Hanshaugen om etablering av kunstgressdekke på Idioten.

Fra før av finnes det en grusbane på stedet, som er tilrettelagt for fotball og basketball gjennom sommersesongen.

— Ballplassen brukes i hovedsak av familier og barn, inkludert skoler og barnehager, i nabolaget, sommer og vinter. At banen er dekket med grus, gjør at den benyttes mindre av barna i nabolaget enn hva behovet i nærområdet tilsier. Et kunstgressdekke, eventuelt i kombinasjon med multisportgulv/tartan/asfalt for basketball i den ene enden, er nødvendig for at barna i nærområdet skal bruke banen mye også om sommeren, sier Jørgen Teslo, forelder ved 2013-jentelaget til Lyn Bolteløkka.

— Et lavthengende tiltak

I kommunens behovsplan for idrett og friluftsliv fra 2021 til 2030 kommer det frem at St. Hanshaugen er den bydelen med flest barn og unge per kunstgressbane, der det totale antallet er 2737.

Teslo, som viser til et høringsutkast til behovsplanen, påpeker at en kunstgressbane vil være i tråd med anbefalingen om en høy grad av arealutnyttelse i eksisterende aktivitetsområder, samt prioritering av anlegg som tilrettelegger for flerbruk.

Underskrifter fra barn i nabolaget. I alt har 35 stykker skrevet under.

— Kunstgress på Idioten er et lavthengende tiltak som bidrar til bedre utnyttelse av et område som allerede er tilrettelagt for ballaktivitet. Vi er kjent med at det tidligere er blitt spilt inn et mulig kombinert kunstgress- og kunstis-prosjekt på Idioten. Tatt i betraktning at banen er såpass liten, kompleksiteten i et slikt prosjekt, forventede strømpriser fremover og at dagens løsning med naturis fungerer tilfredsstillende til sitt bruk, fremstår det viktigst og mest hensiktsmessig å få etablert et kunstgressdekke til ballaktivitet om sommeren, fortsetter Teslo, og legger til:

— Gitt ballplassens størrelse er kunstgressdekke på Idioten er relativt begrenset prosjekt som bør kunne gjennomføres raskt, med stor nytteverdi for barn, familier, skoler og barnehager i nabolaget. Vi ber om at tiltaket prioriteres for gjennomføring i første del av den nye behovsplanen som skal gjelde fra 2025.

Powered by Labrador CMS