Lokalpolitikerne for Venstre på St. Hanshaugen, Kevin Johnsen og Hilde Vestrheim, mener sammen med Venstres førstekandidat i Oslo, Guri Melby (t.h), at serveringstilbudet i parken på St. Hanshaugen må oppgraderes.
Lokalpolitikerne for Venstre på St. Hanshaugen, Kevin Johnsen og Hilde Vestrheim, mener sammen med Venstres førstekandidat i Oslo, Guri Melby (t.h), at serveringstilbudet i parken på St. Hanshaugen må oppgraderes.

Beboerne på St. Hanshaugen vil ha vinteråpen og bedre uteservering. — Virker som om byrådet er fornøyd med dagens tilstand, mener Venstre

Etter å ha ligget brakk i flere år ble det i fjor igjen mulig å få servering i parken på St. Hanshaugen. Beboerne etterlyser likevel et bedre og helårlig serveringstilbud.

Publisert

— Dette er hagen for veldig mange av de som bor rundt her. Derfor skulle vi gjerne ønske oss at vi fikk utviklet et helårstilbud for servering her, sier Hilde Vestrheim i St. Hanshaugen Venstre til VårtOslo.

Vestrheim og hennes partifeller i lokallaget har lenge kjempet for at dagens midlertidige serveringstilbud med matvogner og få toaletter bør utbedres. Onsdag formiddag fikk de besøk av statsråd og tidligere miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby, for å se på forholdene i parken. Oslo Venstres førstekandidat ved høstens stortingsvalg var heller ikke imponert over det hun fikk se.

— Virker som kommunen er fornøyd med status quo

— Det virker egentlig ikke som kommunen har noen helhetlig plan for oppgradering og forvaltning av parken. For meg kan det se ut som de er fornøyd med slik det er nå, og det synes jeg er litt trist, sier Melby.

Hun peker på at mange av beboerne i bydelen etterlyser et bedre tilbud både på sommerstid og spesielt på vinteren, hvor det per i dag ikke finnes noe serveringstilbud i parken.

Dagens uteservering kan ikke betegnes som spesielt innbydende.
Dagens uteservering kan ikke betegnes som spesielt innbydende.

— Dette kunne det vært gjort så mye hyggeligere og mer velkomment enn bare å sette opp et par foodtruckbuer og noen konserttoaletter, mener Melby.

— Et stort behov lokalt

Etter gjenåpningen av uteserveringen i august i 2018, har tilbudet bestått av et par-tre matvogner og muligheter for å kjøpe en kald halvliter. Verken mattilbudet eller det estetiske ved uteserveringen holder mål, mener mange som benytter seg av parken.

— Det burde ikke være så vanskelig å legge litt mer sjel i et slik prosjekt. Da hadde parken også blitt et godt samlingssted på regnværsdager og på vinteren, sier leder i St. Hanshaugen Venstre, Kevin Johnsen.

Både han og Vestrheim har gjennom det siste året sett hvor viktig parken har vært som samlingssted gjennom koronaepidemien.

— Det siste året har vist hvor viktig det er å komme seg ut og møte folk i nærmiljøet for de som bor trangt midt i byen. Derfor bør det vøre en prioritert oppgave å legge til rette for at tilbudet i parkene kan bli så bra som mulig, mener Hilde Vestrheim.

Ønsker innendørsservering under parken

For å få det de selv mener vil bli et godt helårlig serveringstilbud peker Venstre-politikerne på et forslag som allerede foreligger. Forslaget fra lokale arkitekter vil opprette en innendørs restaurant i bakken under dagens uteservering.

— Det virker som kommunen er fornøyd med hvordan serveringstilbudet er her i dag, mener fra venstre Kevin Johnsen, Guri Melby og Hilde Vestrheim.
— Det virker som kommunen er fornøyd med hvordan serveringstilbudet er her i dag, mener fra venstre Kevin Johnsen, Guri Melby og Hilde Vestrheim.

— Det er veldig mange som bruker parken også på vinterstid. Derfor hadde det vært utrolig positivt om det hadde vært mulig å få etablert et helårlig serverings- og møtested under tak, påpeker Johnsen.

Også førstekandidat Melby mener dette er en interessant løsning som byrådet bør se nærmere på. Avtalen for dagens uteservering går ut etter årets sesong.

Ingen planer foreløpig

Hos bymiljøetaten, som er ansvarlig for den daglige driften av parken, opplyser kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien at det foreløpig ikke foreligger noen planer om endringer av tilbudet ved serveringen.

— Tilbudet som er nå er midlertidig. Vi skal etterhvert ta fatt på å utarbeide en konseptvalgsutredning for å se på mulighetene her for framtiden, forklarer han.

Powered by Labrador CMS