Bydel St. Hanshaugen informerer

Ungdomskonsulentene Lilav Baker og Rune Grønbakken foran Ila skole.

– Nå som barna ikke går på skolen, er det ekstra viktig at vi er synlige i miljøet og tilgjengelige på telefon, sier ungdomskonsulent Lilav Baker

Her er tilbudene og åpningstidene for barn, ungdom og barnefamilier i Bydel St. Hanshaugen i koronaperioden (artikkelen vil bli oppdatert ved endringer i tilbudene).

Publisert

Ungdomskonsulent Lilav Baker, i bydel St. Hanshaugen, jobber med å oppsøke barn og unge som trenger praktiske råd og veiledning eller tettere oppfølging. For eksempel med å søke jobb eller i forbindelse med rus, kriminalitet eller familieproblematikk. Til vanlig møter hun gjerne unge på hverdagsarenaer som skole.

– Vi blir litt bekymret, nå som barn og unge ikke går på skolen. Men så langt har det vært ganske rolig, og de fleste holder seg hjemme. Vi viser oss likevel ute i miljøet, i tilfelle vi møter på noen sårbare ungdommer som har behov for samtaler eller hjelp, forteller Baker.

Lilav Baker er ungdomskonsulent og oppsøker ungdommer i bydelen.

Oppsøker utsatte steder

Ungdomskonsulentene i Bydel St. Hanshaugen oppsøker jevnlig utsatte steder i bydelen og skaffer seg en oversikt over det som rører seg nå i perioden med stengte skoler.

I det siste har hun jobbet en del hjemmefra og holdt kontakten med de unge over telefon.

Marienlyst skole holder åpent

– Vanligvis er jeg på Marienlyst skole en dag i uken og treffer ungdommer. Denne kontakten har forsvunnet. Da blir det ekstra viktig å gå rundt og oppsøke utsatte steder.

I hele påsken vil Marienlyst skole til å være åpen for sårbare unge fra hele bydelen som trenger å møte andre og for de som har foreldre i samfunnskritiske roller og som derfor har foreldre på jobb i påsken.

– Vi kommer til å være til stede for å fange opp ungdommer som trenger hjelp eller veiledning. Jeg tror det er godt for mange å se noen kjente fjes og vite at de har noen å kontakte, om det trengs, sier Baker. Hun minner samtidig om at bydelen har flere kontaktpersoner for ungdom og voksne som er tilgjengelige på telefon og mail (se kontaktinfo i påsken lengre ned i saken).

Ta kontakt med oss når du trenger det. Vi er her for deg.

Bydel St. Hanshaugen er her for deg

Store deler av Norge er stengt til over påske for å redusere koronasmitte. Det betyr at flere tjenester og møteplasser for barn, unge og familier i Bydel St. Hanshaugen er stengt. Men selv om vi ikke kan møtes som før og mange ansatte har hjemmekontor, kan du kontakte oss på telefon og e-post.

Ungdom og fritidstilbud

Juniorklubbene, etter-skoletidstilbud (SFE) og ungdomskaféen er stengt, men SFE og fritidsklubbene kan du følge på Instagram med tips om aktiviteter du kan gjøre hjemmefra: @molla_fritidsklubb, @hammersborgfritids, @lekernfritidsklubb eller @haugenkafeen_bsh. Følg også fellessiden @ungpaahaugen på Instagram og Facebook: https://www.facebook.com/UngPaaHaugen/

Trenger du noen å snakke med?

Ta kontakt med våre elevterapeuter og ungdoms- og ruskonsulenter mandag – fredag kl 9-16:

• Telefon: 940 10 898 (ruskonsulent)

• Telefon: 476 21 396 og 482 11 893 (ungdomskonsulenter)

• Telefon: 917 66 019 og 940 17 379 (elevterapeuter)

PÅSKEÅPENT: Elevterapeutene er tilgjengelige for ungdom også skjærtorsdag, langfredag og mandag (2. påskedag), fra kl 10.00-16.00.

Hjelpetelefoner

Barnevernet i bydelen

Barneverntjenesten har ordinær telefontid alle hverdager mellom kl 08.30-15.30

Du kan ringe oss for deg selv eller dersom du er bekymret for et barn eller en ungdom.

Telefon: 941 47 843

Barnevernsvakten i Oslo kommune er alltid åpen

• Mobil: 404 27 777

• E-post: barnevernvakta@bfe.oslo.kommune.no

Alarmtelefon for barn og unge116111.no.

Hit kan både voksne og barn ta kontakt. Døgnåpen telefon 116 111. SMS: 417 16 111

Helsestasjon for ungdom (HFU) på e-post og telefon

Lokalene til Helsestasjon for kjønn og seksualitet, helsesykepleier på skolene, og helsestasjon for ungdom har stengt, men vi er tilgjengelige på telefon og e-post. Du kan også ringe skolenes hjertetelefoner.

Telefon 23 47 52 10 E-post: hfu@bsh.oslo.kommune.no

Barn og familier

Helsestasjonen

Helsestasjonen har et redusert tilbud, men opprettholder konsultasjoner i tråd med gjeldende anbefalinger fra Helsedirektoratet.

• Barnevaksinasjonsprogrammet går som vanlig

• Vi kan gi ekstrakonsulatasjoner på telefon, evt. ved fremmøte ved behov

• Alle gravide får oppfølging av jordmor. Kontakt mandag – fredag kl 8.30 – 16.

Telefon: 915 22 814

• Har du spørsmål? Ring helsestasjonen kl 08.30 – 11.30 og 12.30 – 14.30 og snakk med helsesykepleier. Telefon: 23 47 53 05

Familieveiledning

Den nye koronahverdagen gir både utfordringer og muligheter når mange familier nå er tett på hverandre mye av dagen. Dette kan gi utfordringer knyttet til foreldrerollen og parforholdet.

Kontakt våre familieveiledere mandag – fredag kl. 8.30 – 15.30:

• Per Magnus: 459 74 945

• Zahra: 414 80 627

Oslohjelpa

PÅSKEÅPENT: Oslohjelpa er et tilbud for foreldre med barn i alderen 0-18 år. Her kan dere få hjelp når hverdagen byr på utfordringer. Kontakt oss på hverdager mellom kl. 08.30- 15.00. Familieterapeutene er en del av Oslohjelpa.

• E-post: oslohjelpa@bsh.oslo.kommune.no

• Telefon: 977 65 312, kl 10–14 alle dager i påsken.

Barnehagene

Barnehagene gir nå kun tilbud til barn med foreldre i yrker med samfunnskritiske funksjoner, til barn med store hjelpebehov og barn av foreldre eller søsken med store helseutfordringer. Foreldrene til barnehagebarna får tilsendt egen informasjon. Her en oppdatert oversikt over samfunnskritiske funksjoner.

Ut en tur

Det er godt for hodet og kroppen å komme seg ut en tur hver dag. Lag gjerne en plan for dagen med utetid, slik at det blir noe av. Fysisk aktivitet reduserer stress, gir bedre søvn og påfyll vi trenger i en annerledes hverdag nå. Enten du går ut alene, med familien, barna eller en venn, husk de generelle rådene: Hold to meter avstand ute og unngå tider og steder med for mange folk. Bruk votter/ hansker, og vask dem etter bruk når du har tatt på ting ute. Ha med antibac, og vask hendene når du kommer hjem. Se hele listen for generelle råd på Folkehelseinstituttet. FHI.no.

Lurer du på noe om korona?

Her finner du nyheter, oppdaterte tall, informasjon og oppdaterte råd om koronaviruset.

Powered by Labrador CMS