Lørdag kveld er det lagt ned store mengder blomster og lys ved stedet utenfor Lofsrud Skole. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Lørdag kveld er det lagt ned store mengder blomster og lys ved stedet utenfor Lofsrud Skole. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Drapet på Mortensrud: 20-åringen var et tilfeldig offer, sier bistandsadvokat

Politiet etterforsker drapet på Mortensrud torsdag med uforminsket styrke. Lørdag deltok flere hundre i en minnestund på Mortensrud. Bistandsadvokaten sier den drepte ikke har vært i noen konflikt og at han virker mer som et tilfeldig offer.

Det var torsdag kveld at en 20 år gammel mann ble skutt i boligområdet i Søndre Nordstrand. Fredag døde han av skadene.

Farid Bouras og John Christian Elden er bistandsadvokater for de pårørende. Lørdag sa Elden til flere medier at 20-åringen var et tilfeldig offer.

— Familien er helt knust. De har mistet sin tyve år gammel sønn. De skjønner ikke hvorfor. Han har ikke tilhørt noen konflikt og virker mer som et tilfeldig offer i dette, sa han blant annet til NRK.

Fått mye informasjon

Leder for Etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, sier til TV 2 at det er for tidlig å si noe om hva som er årsaken til at mannen ble skutt.

— Det vi har sagt er hvorvidt det var målrettet skyting mot ham, fordi det også var flere andre personer til stede. Dette jobbes det for fullt med nå og det er helt sentralt i etterforskningen. Foreløpig er ingen pågrepet, men vi kommer til å fortsette utover kvelden. Vi har fått inn mye informasjon i dag, sa hun lørdag ettermiddag.

Metlid sa videre at politiet konsentrerte seg spesielt om avhør lørdag.

— Vi har hatt kontakt med flere titalls personer. Det kommer vi til å fortsette med samtidig som vi skal analysere og kontrollere disse opplysningene.

Omfattende etterforskning

Politiet fikk melding om skytingen utenfor Lofsrud skole klokka 22.22 torsdag. Vitner på stedet meldte at det ble skutt flere ganger.

Bouras sier til VG det var en gruppe på 15–16 ungdommer som var sammen utenfor skolen. Så skal en maskert, høy mann ha kommet bort til dem og løsnet skudd.

Politihelikopter og hundepatruljer ble satt inn i letingen etter en eller flere mistenkte.

— Det er en veldig omfattende etterforskning. Vi henter inn store mengder informasjon som vi må analysere, og som vi vil gå ut med etter hvert, sier Metlid til NTB.

Hun oppfordrer den som skjøt og eventuelt andre medvirkende til å melde seg til politiet.

– Sønderknust

De to bistandsadvokatene følger opp familien.

— De kan ikke fatte at deres sønn og bror er borte for godt, skriver Elden i en tekstmelding til Dagbladet.

Lørdag deltok flere hundre i en minnestund på Mortensrud der politiet har varslet at de vil være synlige fremover.

Ifølge NRK har det de siste sju ukene vært fem skyteepisoder i Oslo. Til sammen sju personer er skutt i disse hendelsene.

Powered by Labrador CMS