En kvinne ble funnet død i en leilighet på Bjørndal i februar i fjor. En 41 år gammel nabo er nå tiltalt for drapet og mandag starter rettssaken.
En kvinne ble funnet død i en leilighet på Bjørndal i februar i fjor. En 41 år gammel nabo er nå tiltalt for drapet og mandag starter rettssaken.

Mann i retten tiltalt for knivdrap på Bjørndal

En 41 år gammel mann må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha drept naboen Ramilem Kamal (42) i februar i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Det var 6. februar i fjor at politiet tok seg inn i en leilighet på Bjørndal etter en bekymringsmelding fra kvinnens arbeidsgiver. I leiligheten fant de Ramilem Kamal død.

Senere samme kveld ble den nå tiltalte mannen pågrepet på en buss i Ski utenfor Oslo.

Ifølge tiltalen ble Kamal knivstukket gjentatte ganger i halsen og på overkroppen. Hun døde av forblødning og av skader på luftrøret.

Forsvarer mener 41-åring var utilregnelig

Den tiltalte mannen har erkjent handlingen, men har ikke forklart seg om motivet.

De sakkyndige har konkludert med at mannen var tilregnelig, men 41-åringens forsvarer Mette Yvonne Larsen sa i februar til NRK at de i retten vil prosedere for utilregnelighet.

— Jeg jobber med saken for å underbygge at de sakkyndige har tatt feil, sa hun.

Saken starter opp i Oslo tingrett 29. juni. Det er satt av åtte dager til behandlingen av saken.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.