Leik av Sigve Knutson er nå ferdig utenfor Prinsdalen skole.

- Betyr mye å avduke nytt kunstverk når det er min egen barneskole som berikes

Prinsdal skole har fått et nytt stort kunstverk, en ny skatt. Sigve Knutsons Leik. En fire meter høy skulptur i aluminium, som også skal kunne brukes som en stor sittebenk for barn og voksne.

Publisert

– I mange år har vi i Oslo Kommune satset tungt på kunst i skolen, en satsing som har kommet mange generasjoner Oslo-borgere til gode. For Oslo kommune kan betydningen av kunst i skolen ikke undervurderes; den utfordrer oss til å tenke nytt om verden og hverandre, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal.

Omar Gamal er byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo. Tidligere elev på Prinsdal skole.

Sigve Knutson (1991) er en eksperimentell designer og kunstner med base i Oslo. Selv om han bare er 30 år har han stilt ut ved en rekke gallerier.

Fra tegning til skulptur

Prinsdal skole stod ferdig i 1953 og har blitt utvidet og renovert flere ganger gjennom årenes løp, i takt med byens vekst. I 2019 ble et tilbygg og nye ballbaner ferdigstilt. Det ble samtidig avsatt midler til et kunstprosjekt plassert i skolegårdens naturområde. Etter en konkurranse ble Sigve Knutson tildelt oppdraget.

Leik. Modell av skulpturen.

Skulpturens form har blitt til gjennom en prosess hvor kunstneren først har jobbet med tusjtegninger for så å bygge og bearbeide disse tegningenes form tredimensjonalt i sitt atelier; fra tegning til skulptur. I skolens vestibyle vil det også monteres innrammede skisser som en del av det permanente prosjektet.

Powered by Labrador CMS