Oslo 20240422. Politiet er på stedet etter en person skal være skutt i overkroppen på Holmlia.Foto: Cornelius Poppe / NTB
Politiet på plass der en person ble funnet skutt mandag kveld. I bakgrunnen sees Lia barnehage, drøyt 350 meter fra Holmlia stasjon.

18-åring skutt like ved barnehage på Holmlia

Det er en ung mann på 18 år som mandag kveld ble funnet skutt i overkroppen like ved Lia barnehage, drøyt 300 meter fra Holmlia stasjon. 18-åringen fikk livreddende førstehjelp og ble deretter kjørt til sykehus, opplyser politiet.

Publisert

Politiet mottok melding om skytingen på Holmlia klokken 21.16.

– Vi ble varslet via AMK om at en person var skutt i overkroppen. Det var et vitne på stedet som hadde ringt inn, sier politiets operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen til NTB.

Hendelsen fant ifølge politiet sted utendørs, og den skuddskadde, unge mannen ble funnet i Asperudveien, like ved Lia barnehage. Herfra er det drøyt 350 meter til Holmlia stasjon. 

– Per nå ingen mistenkte

Nødetatene rykket ut til Asperudveien 51 og fikk gitt den skadde livreddende førstehjelp. Deretter ble han fraktet til sykehus.

– Fornærmede er kjørt til sykehus. Det er fremdeles ukjent skadeomfang, opplyste operasjonsleder Schalla-Aasen klokken 22.13 mandag.

– Politiet jobber med tekniske og taktiske undersøkelser på stedet, deriblant vitneavhør, la operasjonslederen til.

Innsatsleder Steinar Bjerke opplyser til pressen på stedet at den fornærmede 18-åringen var bevisst da han ble hentet av ambulanse. Pårørende er varslet.

Politiet opplyser at de per mandag kveld ikke har noen opplysninger om gjerningsperson, men at de jobber med å innhente informasjon på stedet.

Oslo 20240422. Politiet er på stedet etter en person skal være skutt i overkroppen på Holmlia.Foto: Cornelius Poppe / NTB
Politifolk i gang med å sette sperrebånd der en person ble funnet skutt mandag kveld.

Vitneavhør og videoovervåkning

– Vi forsøker å innhente informasjon om hva som har skjedd og hvem som står bak. Vi har flere patruljer på stedet og søker i området, sier Schalla-Aasen.

Politiet arbeider i tillegg med å avhøre vitner på stedet, samt innhente videoovervåking fra området.

Per nå er det heller ingen informasjon som tilsier at det er fare for andre beboere i området, skriver politiet i en melding til mediene.

Powered by Labrador CMS