Noe som så ut som et våpen ble observert, og politiets beredskapstropp rykket ut onsdag ettermiddag.
Noe som så ut som et våpen ble observert, og politiets beredskapstropp rykket ut onsdag ettermiddag.

Mindreårig siktet rundt seg med softgun i boligfelt på Holmlia. Beredskapstroppen gikk til aksjon

Politiets beredskapstropp aksjonerte onsdag etter at vitner hadde sett en person stå og sikte med noe som så ut som et våpen i et boligfelt mellom Toppåsen og Rosenholm på Holmlia i Søndre Nordstrand.

Publisert

— Politiet fikk melding fra en sivil person som hadde observert en person komme ut fra en privatadresse med noe som så ut som et våpen. Vedkommende stilte seg opp utenfor boligen og begynte å sikte rundt seg. Derfor rykket vi ut med flere patruljer, blant annet beredskapstroppen, sier beredskapsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt til VårtOslo.

Tok en prat med vedkommende

Sylju opplyser at det ikke var noen trusselsituasjon i forkant, men at politiet så på selve situasjonen i seg selv som trussel i et boligfelt. Episoden fant sted Mellom Toppåsen og området Rosenholm.

Hva er en softgun?

  • Blir også kalt airsoft.
  • Et skytevåpen som skyter små runde plastkuler.
  • Kulene veier 0,12-0,40 gram, og har en diameter på seks eller åtte mm
  • Hvem som helst over 18 år kan kjøpe softgun.
  • Er man under 18 år, må man være i følge med en over 18 for å kunne bruke det

— Vi kom til stedet og tok kontakt på adressen og kom i kontakt med personen, som hadde gått inn igjen etter epsisoden. Han var hjemme alene og politiet fant ut at det var en softgun som var blitt benyttet . Vedkommende var mindreårige og det blir ingen sak fra politiets side, sier Sylju, som legger til at politiet hadde en «god prat» med vedkommende.

— Det var for å få ham til å forstå at det ikke er så lett for andre å se forskjell på et ordenltig våpen og en softgun, sier operasjonslederen.

Politi hjelmer, rambukk og hund

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.15.

Ifølge vitner på stedet var ni politfolk med hjelm, våpen, skjold, rambukk og hund til stede under aksjonen, melder NTB.

— Politiet var bevæpnet og brukte det utstyret vi gjør når det er snakk om observasjoner av våpen, uten å gå detaljert inn på hva dette er, opplyser Operasjonssentralen i NTB-saken.

Powered by Labrador CMS