David Beasley, Gunhild Stordalen og Tawakkol Karman kommer til «Fix the Food». (Foto: WFP, EAT og privat)
David Beasley, Gunhild Stordalen og Tawakkol Karman kommer til «Fix the Food». (Foto: WFP, EAT og privat)

Nobels Fredssenter inviterer til stormønstring om mat og fred

Ett år etter at fredsprisen til Verdens Matvareprogram ble kunngjort, kommer fredsprisvinnere, kokker og eksperter på mat og bærekraft til «Fix the Food» 24. og 25. september.

Publisert

Hele tre fredsprisvinnere deltar når Nobels Fredssenter inviterer til en konferanse om mat og fred fredag 24. september.

Direktør for fredsprisvinneren og FN-organisasjonen Verdens matvareprogram, David Beasley, gjør opp status for verdens sultne ett år etter at prisen ble kunngjort. og Tawakkol Karman fra Jemen og Jose Ramos-Horta fra Øst-Timor diskuterer hvordan mat kan bidra til fred og stabilitet.

Gunhild Stordalen rett fra FN-toppmøte

På talerlisten står også forskerne Johan Rockström og Dan Smith, lederen for OECDs utviklingskomité Susanna Moorehead, Ambassadør Adeoye Bankole fra den Afrikanske Union og «den grønne kokken» Arthur Potts Dawson.

EATs Gunhild Stordalen, som dagen før leder ett av temaene under FNs digitale Food Summit, kommer til scenen på Nobels Fredssenter med helt ferske betraktninger fra toppmøtet.

— Matens rolle for fred i verden

— Da Nobels fredspris ble tildelt Verdens matvareprogram for et år siden, ble mat og sikkerhet satt på toppen av den internasjonale agendaen, og nå ser vi frem til å samle noen av de viktigste stemmene på feltet til diskusjoner om matens rolle for fred i verden, sier Nobels Fredssenter direktør Kjersti Fløgstad i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS