«Freedom convoy Norway 2022»-aksjonen er inspirert av lastebilaksjonene i den canadiske hovedstaden Ottawa de siste ukene.
«Freedom convoy Norway 2022»-aksjonen er inspirert av lastebilaksjonene i den canadiske hovedstaden Ottawa de siste ukene.

Inspirert av kanadiske protester: «Koronakolonne» får ikke kjøre inn til Oslo sentrum

Aksjonen «Freedom convoy Norway 2022» skulle lørdag kjøre i kolonne inn til Stortinget, men nå setter politiet foten ned.

Publisert

Arrangørene opplyste ifølge Adresseavisen at opptil 500 kjøretøy var påmeldt, og at planen var å møtes utenfor Oslo, kjøre i kolonne inn til Stortinget og derfra videre til NRK på Marienlyst.

Aksjonen er inspirert av lastebilaksjonene i den canadiske hovedstaden Ottawa de siste ukene. Også i flere europeiske byer har lignende «korona-kolonner» blitt gjennomført.

Andre markeringer er årsaken

Stabssjef i Oslo politidistrikt Harald Nilssen sier onsdag at politiet har besluttet at kolonnen ikke får kjøre inn i Oslo sentrum.

— Årsaken til dette er at det skal være andre markeringer foran Stortinget i samme tidsrom denne dagen. og at et større antall kjøretøy i Oslo sentrum i for stor grad kan gå ut over annen trafikk, herunder nødetatenes fremkommelighet, opplyser Nilssen.

— Ikke bryt trafikkreglene

Politiet sier at markeringen kan finne sted utenfor sentrum, på visse vilkår.

— Utenfor Oslo sentrum vil det være tillatt å markere seg ved bruk av kjøretøy så lenge man ikke bryter trafikkreglene eller på annen måte skaper store forstyrrelser av trafikken eller ro og orden, skriver stabssjef Nilssen til avisen.

Vil vise misnøye med mediene

Ann Helen Gjermundsen, pressekontakt for konvoi-aksjonen, fortalte mandag til Adresseavisen at gruppen planla demonstrasjoner utenfor Stortinget og mot mediehus i Oslo.

– Bakgrunnen for demonstrasjon foran mediehusene, er for å vise vår misnøye med de fleste kommersielle mediers manglende objektivitet, skrev Gjermundsen i en kommentar til avisen.

Powered by Labrador CMS