Slik har du ikke sett Karl Johans gate på lang tid. Mange tok turen til gjenåpnede butikker i sentrum lørdag.

Mange nøt finværet og åpne butikker i sentrum. Men nå kommer gråvær og regn

Karl Johans gate var for første gang på mange måneder igjen en yrende gågate lørdag. Oslofolk nøt både finværet og åpne butikker. Men nå er det slutt, varsler meteorologene. Spørsmålet er om finværet er tilbake igjen til 17. mai om en drøy uke.

Publisert

Utenfor Foot Locker på hjørnet av Karl Johans gate og Skippergata var det lang kø for å komme inn i butikken da VårtOslos fotograf gikk forbi rett etter klokken 15 lørdag.

Køen skyldes at butikkene har smittevern-begrensning på hvor mange kunder som kan være inne samtidig.

Klarner opp mot 17. mai

Men å nyte en utepils i sola på en uterestaurant er fortsatt ikke mulig i Oslo. Byrådet opprettholder skjenkestansen, og det blir ikke gjort noen ny vurdering om ytterligere lettelser i koronatiltakene før etter 17. mai, opplyser kommunen på sin nettside.

Folk sto i kø fra Skippergata og til inngangen til Foot Locker på hjørnet ved Karl Johans gate. Det er butikkens størrelse som avgjør hvor mange kunder som kan være inne samtidig.

Nå melder meteorologene om gråvær i Oslo de neste dagene. Fra søndag morgen er det meldt regn, som skal vare hele dagen før det gir avtar noe sent på kvelden, skriver yr.no.

Så fortsetter gråværet mandag. Da kan det komme opp mot 18 millimeter regn i hovedstaden. Grått og noe regn er meldt helt frem til og med onsdag. Men så skal været lette litt inn mot helgen før 17. mai mandag om en drøy uke.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS