Universitetet i Oslo ligger, ut fra siste prognoser, an til å få ekstrautgifter på rundt 130 millioner kroner i år og 170 millioner kroner i 2023 som følge av økte energipriser.

Universitetet i Oslo tar strømgrep. – Krevende situasjon

Redusert innetemperatur, sambruk av bygninger og stengte ladestasjoner er blant tiltakene som Universitetet i Oslo iverksetter for å kutte energiforbruket.

Publisert

– Vi er i en krevende økonomisk situasjon på grunn av høye energipriser, og vi finner det riktig å innføre tiltak. Samtidig skal vi sikre at tiltakene ikke svekker forskning og utdanning, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, i en pressemelding.

De nye tiltakene vil spare universitetet for omtrent 35 millioner kroner, ifølge egne beregninger. Universitetet ligger, ut fra siste prognoser, an til å få ekstrautgifter på rundt 130 millioner kroner i år og 170 millioner kroner i 2023 som følge av økte energipriser.

Universitetet i Oslo har siden 2016 jobbet med å redusere energibruken i sine bygninger, og per i dag tilsvarer dette cirka 25 prosent av samlet energibruk. Universitetet har forpliktet seg til et kutt på minst 30 prosent innen 2030.

Powered by Labrador CMS