Høyre og AP har funnet hverandre i spørsmålet om statsansatte i Oslo sentrum.
Høyre og AP har funnet hverandre i spørsmålet om statsansatte i Oslo sentrum.

Høyre og AP er enige. Både Raymond og Nikolai vil flytte flere tusen statsansatte ut av sentrum

Raymond Johansen mener statlige virksomheter ikke trenger dyre lokaler i Oslo sentrum. Nå vil han flytte mange av dem til Groruddalen og Søndre Nordstrand.

Publisert

– Det er ingen grunn til at de skal leie i det desidert dyreste området i byen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til VG.

Ifølge Oslo kommunes oversikt holder 3.275 arbeidsplasser i 26 statlige direktorater og tilsyn til i sentrum. Johansen sier at antallet ansatte nok i realiteten ligger godt over 3.500, fordi en del av virksomhetene ikke oppgir hvor mange ansatte de har i Oslo.

Han vil nå flytte de statlige arbeidsplassene til Groruddalen og Søndre Nordstrand fordi han mener det er lønnsomt, fordi det vil frigjøre plass til næringsvirksomhet, og fordi han mener det trengs virksomhet i andre deler av byen.

Høyre er enige

Johansen sier at Ap vil kunne ta initiativ til flyttingen hvis de får regjeringsmakt etter valget.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) er enig med byrådslederen, og sier at regjeringen jobber for å flytte virksomheter øst i Oslo.

– Vi har som hovedregel at nye virksomheter skal lokaliseres utenfor Oslo. Dersom særlige grunner tilsier lokalisering i Oslo, skal de legges til Groruddalen eller tilsvarende områder som gir et godt bidrag til utviklingen av Oslo, sier han.

Powered by Labrador CMS