Regnbueflagget heises på Løvebakken foran Stortinget for å markere åpningen av Oslo Pride 2022.

Stortinget heiste regnbueflagget: – Stor symbolsk verdi

Lørdag gikk startskuddet for Oslo Pride. Stortinget markerte med å heise regnbueflagget til topps.

Publisert

I ti dager skal Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold finne sted i Oslo. I anledning Oslo Pride og Skeivt kulturår 2022 flagges det lørdag med regnbueflagget og det norske flagg på de to flaggstengene på Løvebakken.

Endring i flaggloven

– Regnbueflaggets budskap om mangfold og likeverd har stor symbolsk verdi. Det er flott at dette kan vaie her ved siden av det norske flagget – her ved Stortinget, demokratiets hjerte, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap).

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) var til stede da regnbueflagget ble heist på Løvebakken for å markere åpningen av Oslo Pride 2022.

Stortinget opplyser at flaggingen er besluttet av Stortingets presidentskap – og er knyttet til Skeivt kulturår 2022 og markeringen av at det er femti år siden avkriminalisering av homofili.

– Politikk er å gjøre samfunnet bedre. Viktige skritt ble tatt for femti år siden. Men den politiske debatten i dag må ta for seg hvordan kampen for likeverd og mangfold kan videreføres, sier Gharahkhani.

Stortinget gjorde i mai fjor en endring i flaggloven slik at det nå er anledning til å heise Pride-flagget på alle kommunale flaggstenger.

La ut video av markeringen

Før endringen var det kun lov til å heise det norske og det samiske flagget, i tillegg til kommune- og fylkesflagg, på offentlige flaggstenger. Lovendringen innebærer at det åpnes for bruk av også andre flagg i «arrangement, markering eller merkedag av allmenn interesse».

Etter at flagget var heist, la Gharahkhani ut en video av den historiske markeringen på Twitter. Pride-feiringen i Oslo foregår fram til mandag 27. juni.

Powered by Labrador CMS