Innsatsleder Tore Barstad holder pressebrief etter at to mennesker ble drept og minst 19 skadd etter akyting ved det skeive utestedet London pub i sentrum ved 01.15-tiden natt til lørdag. Foto: Javad M. Parsa / NTB

Foreløpig ingen planer om å avlyse Pride-paraden. Oslo Pride og politiet er i kontakt om tiltak og sikkerhet

Pride-paraden går antakelig av stabelen som planlagt. Innsatsleder i Oslo politidistrikt, Tore Barstad, opplyser at de jobber for å få oversikt over motivet for skytingen ved det skeive utestedet London pub natt til lørdag.

Publisert

— Det er ikke slik at vi ikke har planer for toget i dag, det er satt opp en betydelig politistyrke for å ivareta det på en ordentlig måte. Så må vi se om vi innretter oss på en annen måte enn planlagt til nå, sa innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt på en pressebriefing lørdag morgen.

Midt i Pride-feiringen åpnet en mann ild på utestedet Per på hjørnet og det skeive utstedet London pub i Oslo natt til lørdag. Minst to mennesker ble drept og mange skadd.

Han sier at politiet ennå ikke vet om hendelsen har en sammenheng med Pride.

— Vi må skal bruke noen timer på å finne ut av om det er en sammenheng med det som skjer i Oslo denne uka her, sier Barstad.

Han opplyser at det gjenstår viktige etterforskningsskritt før oslopolitiet kan gi de riktige anbefalingene og sette i verk de riktige tiltakene i forhold til Pride-arrangementene resten av helgen.

Powered by Labrador CMS