Jul i Vinterland i Spikersuppa er åpent tross strenge smittevernregler og skjenkeforbud i Oslo.
Jul i Vinterland i Spikersuppa er åpent tross strenge smittevernregler og skjenkeforbud i Oslo.

Aktiviteten i Oslo sentrum halvert under korona. NHO venter likevel økning i julehandelen

Tall fra beredskapsetaten i Oslo kommune viser at aktiviteten i sentrum er mer enn halvert under koronapandemien. — Folk er mer hjemme, de tar ikke tog eller buss inn til sentrum, sier Linda Vist i NHO.

Publisert

Linda Vist, som er bransjedirektør for handel i NHO Service og Handel og organiserer bedrifter med 90.000 årsverk, sier til Aftenposten at bybildet har forandret seg ganske betraktelig.

Vist peker på at mens handlesentre og butikker utenfor sentrum merker økt pågang, er det motsatt for landets sentrumsbutikker.

— Folk er mer hjemme, de tar ikke tog eller buss inn til sentrum. Det merker butikkene, sier bransjedirektøren.

Tror julehandelen blir høyere i år

Men deres prognoser for julehandelen generelt viser at pilene peker oppover i år. Anslagene tilsier at nordmenn i snitt vil bruke 12.160 kroner hver på varehandel i desember. De venter en økning i julehandelen på 7,6 prosent sammenlignet med fjoråret.

— Mange har spart penger de siste månedene, blant annet på mindre reising. Økningen vil spesielt komme i netthandelen, hvor prognosene viser en økning på inntil 24 prosent fra i fjor, sier Vist.

Tallet gjelder for norske nettbutikker.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS