Ungdom fra de aller fleste ungdomspartier og noen ungdomsorganisasjoner gjennomfører en solidaritetsmarkering for flyktningene i Moria ved å stå i sirkel rundt deler av Stortinget.

Alle ungdomspartiene utenom to markerte støtte til Moria-flyktningene utenfor Stortinget. – 50 flyktninger fra Moria er et hånlig tall

– 50 flyktninger fra Moria er symbolpolitikk fra regjeringen og hånlig mot dem som nå er på flukt. Vi bør ta inn 750 flyktninger, mener Lea Mariero, leder i Press - Redd Barna Ungdom.

Publisert

Ungdom fra de aller fleste ungdomspartiene og noen ungdomsorganisasjoner gjennomførte i morges en solidaritetsmarkering for flyktningene i Moria ved å stå i sirkel rundt deler av Stortinget.

Men to partier glimret ved sitt fravær: Unge Høyre og Frp-ungdommen.

Ungdomsorganisasjonene sto sammen om et felles krav: «Norge må bidra mer. Vi står sammen i solidaritet med flyktningene i Moria».

– Ikke radikalt

Støtte til Moria-flyktningene er bred, mener Lea Mariero, leder i Press - Redd Barna Ungdom.

– Vi valgte å gjennomføre denne solidaritetsmarkeringen fordi vi ønsket å vise at vi står sammen på tvers av politiske forskjeller. Vi ønsket å vise vårt felles syn på saken.

– Budskapet vårt er at Norge må gjøre mer. Dette handler om politikk, om mennesker og menneskerettigheter, og at vi må ta ansvar for den situasjonen som har oppstått. Det er det ikke radikalt å mene, sier Lea Mariero, leder i Press - Redd Barna Ungdom.

Også to av regjeringspartienes ungdomsorganisasjoner deltok: Unge Venstre og Krf-ungdommen.

Slutt å vente, begynn å hente

– Press mener vi må øke andelen flyktninger og ta inn 750 fra Moria-leiren. Tallet er basert på Redd Barnas forståelse av hva vi har gjort tidligere når vi har opplevd en krise og på den såkalte relokaliseringsmekanismen, som handler om å måten man fordeler flyktninger på innad i Europa.

Rundt 50 personer fra de ungdomspolitiske partiene stilte opp utenfor Stortinget.

Så langt har 50.000 har skrevet under på Redd barnas opprop, «Slutt å vente, begynn å hente».

De tilsluttede partiene og organisasjoner i dag var Unge Venstre, Kristelig Folkepartis Ungdom, Senterungdommen, Arbeidernes Ungdomsfylking, Sosialistisk Ungdom, Rød Ungdom, Press - Redd Barna Ungdom, Lightup og Changemaker.

Powered by Labrador CMS