Vi blir tatt imot av Paradox sine verter og daglig leder av museet, Tonje Emilie Marhaug Bjørnerud.

Rett før påske åpnet et helt nytt opplevelsessenter dørene i Rosenkrantz' gate

– Oslo har vært et perfekt sted å starte, fordi folk her er så kulturbevisste. Dette er helt nytt, vi er først i verden med vårt konsept. Neste stoppested er Stockholm.

Publisert

På gateplan ser vi tydelig plakater i svart og hvitt som former ord mens vi går mot inngangsdøren. Vi blir tatt imot av Paradox sine verter og daglig leder av museet, Tonje Emilie Marhaug Bjørnerud.

– Oslo har vært et perfekt sted å starte, fordi folk her er så kulturbevisste. Neste mål er Stockholm. Så skal vi fortsette videre ut i verden sier Bjørnerud.

Ved første øyekast ser veggene minimalistiske ut. Små QR-koder gir deg mer informasjon om utstillingen. Men Paradox museum tilbyr noe utenom det vanlige.

Opplevelsessenteret ligger i Rosenkrantz' gate i sentrum.

Her kan du snakke med et piano, som også svarer tilbake til deg på sin helt spesielle måte. Du kan peke mobilkamera mot utstillingen og få et annet perspektiv på ting. Skygger og farger gir besøkende illusjonen om et paradoksalt univers som vi ikke finner i det daglige liv. Det er en labyrint av utstillinger som holder deg underholdt, musikken endrer seg fra rom til rom og ja, selv glemte vi tiden her inne.

Tingene du ser, blir ikke det samme når du står et annet sted.

Et opplevelsessenter

– Hos Paradox museum må du ofte tenke om igjen for å gripe hva du ser foran deg. Vi har jobbet lenge med å sette de ulike elementene på rett plass. Besøkende kan forvente et Paradox-univers, sier Bjørnerud entusiastisk.

Vertene går rundt med QR-koder på seg.

Etter besøket gikk vi ut med en mobil full av bilder fra besøket og gode minner.

Powered by Labrador CMS