Melafestivalen arbeider for å øke bevissthet om kulturelt mangfold, øke innvandrernes deltakelse i norsk kulturliv.

Melafestivalen 2020 er avlyst. – Vi avlyser med tungt hjerte

– Det er med tungt hjerte at vi nå har besluttet å avlyse årets Melafestival. Siden 2001 har Melafestivalen vært en kulturell møteplass som samler og formidler det kulturelle mangfoldet.

Publisert

Grunnen til avlysningen er det nasjonale forbudet mot å gjennomføre større arrangementer denne sommeren.

– Det er med tungt hjerte at vi nå har besluttet å avlyse årets Melafestival. Siden 2001 har Melafestivalen vært en kulturell møteplass som samler og formidler det kulturelle mangfoldet. Vi kommer sterke tilbake til neste år når vi skal markere Melafestivalens 20. årsjubileum, sier direktør Khalid Salimi.

Årets Melafestival skulle vært arrangert 14.-16. august på Rådhusplassen i Oslo.

Arrangert første gang i 2001

Ordet Mela kommer fra sanskrit, og betyr «å møtes». Melafestivalen er en urban, sjangeroverskridende møteplass for feiring av kunst- og kulturuttrykk som har kommet til Norge gjennom innvandring, særlig fra land i sør.

Avlysningen rammer ikke bare publikum, men også for artistene, frilanserne, leverandører, organisasjoner, frivillige og samarbeidspartnere som bidrar til avviklingen.

Mela ble arrangert i Oslo for første gang i 2001, og har siden utviklet seg til å bli en av de største av sin type i Europa.

Powered by Labrador CMS